Københavnsk silikone-konge sælger livsværk

Den danske kæde af privathospitaler kaldet Nygart har fået nye ejere.

Foto: TV 2 Lorry

Plastikkirurg Jesper Nygart er måske mest kendt for sine meter lange busreklamer med stor, velformede silikonebryster. Reklamer der jævnligt har skabt debat i samfundet. 

Men det er formentlig slut nu. 

Læs også Heftig debat: Vis dine bryster og hiv din make-up af

Den kendte silikonekonge har nemlig solgt sit livsværk. Det skriver Finans. 

- Jeg er super glad for løsningen og positiv over for fremtiden, skriver Jesper Nygart i et offentligt opslag på Facebook. Foto: Jørgen Jessen / Scanpix

Virksomheden, som Jesper Nygart stiftede i 1997, er blevet solgt til den svenske plastickirurgikæde Akademikliniken. 

Handlen er foretaget i begyndelsen af oktober, og det står ikke umiddelbart klart, til hvilken pris den er gennemført.

- Jeg er super glad for løsningen og positiv over for fremtiden, skriver Jesper Nygart i et offentligt opslag på Facebook.

Virksomheden sælger behandlinger inden for bl.a. botox, hårfjerning og brystforstørrelser, og Nygart har fire afdelinger fordelt over København, Aarhus, Lyngby og Malmø.

Firmaet oplyser ikke omsætningen, men havde sidste år en bruttofortjeneste på 30 mio. kr. Overskuddet efter skat landede på 3,8 mio. kr. 

Køberen er den svenske kæde Akademikliniken, som blev stiftet af kirurgerne Per Hedén og Jan Jernbeck. Virksomheden startede for 25 år siden i Malmø, men er siden ekspanderet til Danmark og Norge.

Læs også Se og Hør viste Line Baun topløs: Min søn så det i Brugsen

Hovedaktionæren bag Akademikliniken er kapitalfonden Polaris, som i maj i år overtog kontrollen med det svenske selskab. 

Jesper Nygart ejede størstedelen af Nygart Privathospital gennem selskabet Nygart Holding, mens en mindre ejerandel i privathospitalet tilhørte Kari Knutsson, der er speciallæge i plastikkirurgi hos Nygart. 

02:19

Nygart reklamer har tidligt skabt stor debat. Se mere i indslaget her. 

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik