Københavnsk rock-bar lukker: "2016 er et røvår"

Rock-baren på Nørrebro, Drone, lukker fra januar 2017.

Foto: Drone, Facebook

"2016 kommer for manges vedkommende til at betyde et røvår"

Sådan skriver rock-baren Drone på sin Facebook-side.

Baren annocerer nemlig sin lukning i januar 2017, hvor der bliver serveret den absolut sidste fadøl på Nørrebrogade 184. 

Det er selvfølgelig med en vis sørgmodighed og tristhed, men der er også noget lettelse i det - jeg glæder mig for eksempel til at kunne sove om natten.

Rasmus Poulsen, ejer af Drone

"Lørdag den 28. januar bliver sidste aften, hvor du kan bevæge dig ned i mørket, tænde en smøg og se dig omkring efter venner og/eller bytte. Det bliver sidste aften, hvor du møver dig ind på dansegulvet og blander sved med 70 andre til garagerock", skriver Drone. 

Baren har eksisteret i otte år, og i den periode har baren blandt andet vundet IBYENs pris for den bedste bar i 2011. 

Bar-ejeren Rasmus Poulsen forklarer til Politiken, hvorfor Drone nu må lukke: 

- Otte år er lang tid for sådan et sted. Derfor er det nu på tide, at der skal ske noget andet. Det er selvfølgelig med en vis sørgmodighed og tristhed, men der er også noget lettelse i det - jeg glæder mig for eksempel til at kunne sove om natten, siger han. 

- Drone har betydet rigtig meget for mange mennesker, så i januar - vores sidste måned - tænker vi at gå ud med et brag med koncerter næsten hver aften. Så håber vi meget, at folk har lyst til at komme og tage afsked med os, siger han til Politiken.

Københavns måske værste gyde er ikke Drones skyld

Nørrebrogade 182 har Københavns måske værste gyde. Og den ligger lige ved siden af den snart lukkede bar, Drone.

TV 2 Lory har vist billeder fra porten, der bruges som kombineret stofrum og pissoir i weekenderne.

Men den klamme port er ikke Drones skyld. Det er kommet frem efter Fritids- og Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen, DF, fik en redegørelse fra Københavns Politi om gården. 

Hvis der virkelig foregår de her ting, og det har relation til selve Drone bar, så kan man kigge på, om man fratage bevillingen.

Fritids- og Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen, DF

- Hvis der virkelig foregår de her ting, og det har relation til selve Drone bar, så kan man kigge på, om man fratage bevillingen, sagde han, da TV 2 Lorry talte med ham i november.

Men redegørelsen viser, at aktiviteten ved porten ved Nørrebrogade 182 ikke har noget med baren Drone at gøre. Ifølge politiet har Drone de dørmænd, som de skal, og er gået i dialog med politiet.

Man mener i stedet, at den klamme gård skyldes de omkringliggende shawarmabarer eller internetcaféen ved siden af, der også har åbent til sent i weekenderne. 

Københavns fritids- og kulturforvaltning oplyser, at Drone ikke har været på den aktuelle dagsorden i bevillingsnævnet. TV 2 Lorry forsøger at få en kommentar fra bar-ejeren. 

00:40 Luk video

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik