Københavnsk politiker vil bekæmpe homofobi med regnbuebænk ved Parken

I kølvandet på debatten om homofobiske tilråb på fodboldstadions vil politiker fra Alternativet opstille en regnbuebænk i København.

København skal have en kærlighedsbænk magen til den, de har i Aarhus.

Det mener i hvert fald Kåre Traberg Smidt, der er medlem af borgerrepræsentationen i Københavns Kommune og folketingskandidat for Alternativet.

- Det handler om at skabe en debat og en samtale mellem mennesker. Det handler om, at vi ikke skal pege fingre af hinanden og acceptere folk og deres kærlighed, siger han til TV 2 Lorry.

Kærlighedsbænken skal være regnbuefarvet og magen til den, der blev stillet op uden for fodboldklubben AGFs hjemmebane i Aarhus, efter debatten om homofobiske tilråb blussede på for få uger siden.

Her ses Kåre Traberg Smidt ved en regnbuebænk, som han mener bør stilles op ved Telia Parken.
Her ses Kåre Traberg Smidt ved en regnbuebænk, som han mener bør stilles op ved Telia Parken.
Foto: Kåre Traberg Smidt

Og byrådsmedlemmet håber da også, at bænken kan være med til at nedbryde tabuer.

- Det handler ikke udelukkende om fodbold, selvom det er helt tydeligt, at emnet er ekstremt tabubelagt der, men jeg håber, at kærlighedsbænken kan være med til at give homofobien i samfundet det røde kort, siger Kåre Traberg Smidt.

 

Bænken bliver ganske gratis

Planen er, at den regnbuefarvede bænk skal sættes op omkring Telia Parken, der er FCKs hjemmebane, når de tager imod OB den 28. april. Det var netop i den omvendte kamp 7. april, at FCK-spilleren Viktor Fischer blev udsat for homofobiske tilråb.

- Jeg vil kontakte min borgerrepræsentationsgruppe, og derefter bede overborgmester Frank Jensen (S) og teknik- og miljøborgmesteren om at finde et sted ved Telia Parken eller Fælledparken, hvor bænken kan stå, siger Kåre Traberg Smidt.

Og det skal ikke koste kommunen én eneste krone. Initiativtageren har nemlig allerede både købt og malet en bænk fra den blå avis, som han er klar til at donere.

- Jeg ved, at kommunen har mange andre mere presserende emner og udgifter, og jeg ønsker ikke, at det her projekt skal ligge kommunen økonomisk til last, siger Kåre Traberg Smidt.

Elsk den du vil

I første omgang skal bænken placeres ved Telia Parken, men planen er, at borgere kan tage bænken med hen, hvor de vil. Til at starte med vil bænken dog skulle på en mindre turne rundt på forskellige prominente steder i København.

Den regnbuefarvede kærlighedsbænk får også sit eget hashtag - #elskdenduvil - som kan benyttes på de sociale medier, og Kåre Traberg Smidt håber derigennem, at det kan få borgere til at tale sammen – også om emner som homofobi.

- Jeg håber, at bænken og initiativet gennem hashtagget og de sociale medier kan få sit eget liv, ligesom jeg håber, at kendte danskere vil være med til at støtte op om projektet for at bringe fokus på sagen og kampen for helt fundamentale frihedsrettigheder, siger Kåre Traberg smidt.