Københavnsk mad hitter hos investorer

Internationale kapitalfonde og investeringsselskaber har et godt øje til den danske hovedstad. Alene i år er tre madkæder solgt.

Store udenlanske kapitalfonde og investeringsselskaber elsker københavnske madskoncepter. I fredags købte Nordens største restaurationskoncern Restamax Plc. den danske burgerkæde Cocks'N'Cows og i sidste uge blev både Gorms Pizza og nattelivskoncernen Rekom solgt til udlandet, skriver Berlingske Business i dag:

- De danske restauranter er virkelig blevet gode til at lave helhedsoplevelser, der hænger sammen med en helt særlig livsstil. Det virker uformelt, men er meget tjekket, siger Pelle Øby Andersen til Berlingske Business, der er direktør i Food Organisation of Denmark, der kæmper for at udbrede den danske madbranche til udlandet.

Flere solgt de seneste år

Flere danske madkoncepter er allerede solgt. Lagkagehuset blev solgt for en milliard sidste år. Og Joe and the Juice blev solgt til kapitalfonden General Atlantic for halvandet år siden. Ser man længere tilbage blev både Meyer og Løgismose solgt i 2014 til IK investments partners, skriver Berlingske Business 

Jesper Bo Jensen, der er direktør for Fremforsk – Center for Fremtidsforsking peger til Berlingske Business på, at den danske madbranche har gennemgået en massiv udvikling, hvor det er lykkedes at skabe profitable koncepter og udnytte den enorme medvind, som det nordiske køkken med Noma i spidsen har været eksponent for de seneste ti år:

- Store kapitalfonde har svært ved at finde noget at investere i der giver et solidt afkast. Derfor spreder de deres investeringer på nye områder, og her er restaurantkoncepter blevet attraktive, siger han til Berlingske Business

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere