Københavnsk klimaaktivist frikendt i Tyskland

En 21-årig kvinde fra Kolding og en 33-årig kvinde fra København var anklaget for ulovlig indtrængen i forbindelse med en demonstration i Tyskland.

Det var to lettede danske kvinder der tirsdag forlod retten i den tyske by Erkelenz i Nordrhein-Westfalen. De to kvinder på henholdsvis 21 og 33 år fra Kolding og København, var anklaget for ulovlig indtrængen i forbindelse med en demonstration mod en brunkulslejr i 2015.

Det skriver dagbladet Der Nordschleswiger.

Protestaktionen fandt sted i august 2015 i forbindelse med en klimacamp i nærheden af brunkulslejren Garzweiler II – det er en af de største brunkulslejre i det vestlige Tyskland og ligger mellem Mönchengladbach, Aachen og Köln.

Tilbageholdt inden de kom ind

- Klimaødelæggelser er grænseløse, sagde den 21-årige studerende i forbindelse med retssagen. Derfor var hun taget til Tyskland for at protestere mod ødelæggelserne mod natur hjem ved brunkulslejren.

Under et protestoptog den 15. august forsøgte flere hundrede demonstranter at trænge ind på lejren, blandt andet ved at bryde gennem en kæde af politibetjente. De to danske kvinder nåede dog ikke ind på lejren, men blev tilbageholdt af politiet inden.

Beviserne manglede

Den tyske energikoncern RWE havde meldt demonstranterne og de to danske kvinder stod til at skulle betale dagbøder på i alt 1.500 og 600 euro.

Da de nægtede, kom det til en retssag, men her blev anklagen tirsdag frafaldet.

Selv om der var indkaldt en række politibetjente som vidner kunne det ikke bevises, at de danske kvinder havde optrådt voldeligt eller på anden måde havde gjort sig strafbar. Uden konkrete vidneudsagn måtte anklageren frafalde sagen, skriver Der Nordschleswiger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Knivstikkeri ved Fields3

playMuligt knivstikkeri i Field's - her bliver 16-årig med kniv anholdt

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere