Københavnsk forening opsender rumraket

Omkring kl. 8.00 lørdag morgen vil raketgruppen Copenhagen Suborbitals sende raketten Nexø II i vejret. Raketten er næsten syv meter lang.

Det er måske de færreste, der er stået op denne lørdag morgen kl. 8.00, men på Bornholm er en raketgruppe fra København i fuld gang.

Copenhagen Suborbitals' arbejde gennem de seneste to år kulminerer nemlig her til morgen, når raketgruppen sender sin raket Nexø II i vejret. 

På længere sigt er målet at få udviklet et rumfartøj, der skal fragte danskere ud i rummet. Det vil i så fald blive den første danske bemandede rummission nogensinde.

Dagens raketopsendelse er dog ikke Copenhagen Suborbitals første. I 2013 fik de sendt en raket op i en højde på 8,3 kilometer. 

Opsendelsen kan følges direkte på TV 2 News eller på foreningens hjemmeside. Livesendingen begynder kl. 7.00.

Du kan også følge med direkte herunder:

Raketten Nexø II, der i dag skal sendes op, er 6,7 meter lang og vejer næsten 300 kilo. Den skal opsendes omkring 30 kilometer øst for Nexø på Bornholm.

Ifølge TV 2 Bornholm har holdet bag især tre tekniske målsætninger for opsendelsen: Raketmotoren skal brænde omkring 40 sekunder, slukke på kommando og faldskærme skal folde sig ud, så raketten kan bjerges. 

Sidste weekend måtte Copenhagen Suborbitals opgive at sende Nexø II til vejrs, fordi de svenske luftmyndigheder havde travlt med at slukke skovbrande.

For to år siden sendte holdet Nexø I til vejrs, men det gik ikke helt som planlagt på grund af en teknisk fejl.

 

Foreningen Copenhagen Suborbitals blev stiftet tilbage i år 2008 og var de første seks år ledet af Kristian von Bengtson og Peter Madsen, også kendt som Raket-Madsen. 

Sidstnævnte har dog ikke haft forbindelse til raketgruppen siden juni 2014.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere