Københavns Politi om ændringer: "Vi styrker terrorberedskabet"

Der er varslet store ændringer i Københavns Politi, hvor man blandt andet lukker Station City for at samle indsatsen på Politigården.

Sikkerhedssistuationen i København er forandret, og det kræver ændringer hos Københavns Politi. 

quote Hvis der sker noget meget dramatisk, så er der behov for rigtig meget politi på rigtig kort tid.

Politidirektør Thorkild Fogde

Sådan lyder begrundelsen fra politidirektør Thorkild Fogde. 

Der er altså ikke tale om nogen sparerunde, men efterforskningsenhederne skal samles, og alt beredskab skal køre ud fra Politigården. 

- Vi får et stort samlet beredskab. Hvis der sker noget meget dramatisk, så er der behov for rigtig meget politi på rigtig kort tid. Det giver os bedre mulighed for at kunne levere den varer, siger han til TV 2 Lorry. 

Konsekvensen bliver at man lukker Station City ved Halmtorvet på Vesterbro, men det vil ikke gå ud over betjentenes tilstedeværelse i gadebilledet, mener politidirektøren. 

-  Om politiet kører ud fra den ene eller den anden side af Hovedbanegården, tror jeg ikke betyder så meget. Det afgørende er jo ikke, at man kan se politiet, men at vi er der, når der sker noget. At vi er der med en styrke og en kraft, så vi kan gøre en effektiv indsats, uanset om vi har at gøre med bandeskyderier, terroranslag eller lignende, siger han til TV 2 Lorry.

Mens beredskabet fra Station City flyttes til Politigården, så vil efterforskningsenheden få adresse på Teglholmen, hvor blandt andet også Rigspolitiet holder til. 

- Borgerne skulle gerne mærke en mere specialiseret efterforskning med højere faglig kvalitet, der arbejder over hele byen uanset, om vi har med indbrud, vold, røverier eller sædelighed at gøre, slutter Thorkild Fogde.

FAKTA: SÅDAN KOMMER KØBENHAVNS POLITI TIL AT SE UD

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi og beredskab ved gård

4-årig pige mister livet i tragisk have-ulykke

Tre 16-årige kører galt i Værløse.

Tre 16-årige kørte galt i nat: Føreren havde sprit i blodet og kørte i sin mors bil

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere