Københavns Politi etablerer ny terrorsikring i København

Politiet sætter ekstra store betonklodser op i gaderne rundt om Rådhuspladsen, så ingen biler kan komme ind og køre folk ned nytårsaften

Københavns Politi er lige nu ved at etablere en helt ny terrorsikring i København. Politiet sætter store betonklodser op i gaderne rundt om Rådhuspladsen, så ingen biler kan komme ind på pladsen til den store fest i anledning af nytårsaften.

Indsatsen kommer efter flere terrorangreb i storbyer, hvor biler og lastbiler er blevet brugt til at køre ind i større menneskemængder.

quote Det er desværre nødvendigt nu, med den type angreb der har været rundt om i Europa

Tim Ole Simonsen, Hovedstadens Beredskab 

Københavns politi og Hovedstadens Beredskab mener at tiltaget med at spærre for al trafik, er en nødvendighed.

- Det er desværre nødvendigt nu, med den type angreb der har været rundt om i Europa, så bliver man nødt til at sikre store folkemængder der samles, mod påkørsel. Det siger Tim Ole Simonsen, operationschef fra Hovedstadens Beredskab, til TV 2 Lorry.

Mange tusind festglade mennesker ventes at indtage Rådhuspladsen i aften, og for at være sikker på at der ikke kommer en bil og ødelægger festen, så sætter man de ekstra store betonklodser op. 

H.C. Andersens Boulevard vil være spærret fra Tietgensgade til Jernbanegade, Vesterbrogade bliver spærret fra Rådhuspladsen ned til Bernstoffgade. Vester Voldgade bliver spærret fra Vestergade til Regnbuepladsen.

Det vil betyde, at det ikke er muligt for kørende færdsel at passere Rådhuspladsen og flere af de omliggende  gader i tidsrummet kl.19-03

quote Vi håber på borgernes forståelse, da dette netop sker, for at sikre at alle får en tryg og festlig nytårsaften

Vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard

Derudover vil også Dronning Louises Bro, hvor der også er nytårsfest, være afspærret, og terrorsikringen vil også påvirke bustrafikken i området.

- Vi ved at disse tiltag vil kunne påvirke trafikken og fremkommeligheden, men vi håber på borgernes forståelse, da dette netop sker, for at sikre at alle får en tryg og festlig nytårsaften i Københavns gader, siger vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard.

Betonklodserne er ikke det eneste tiltag. Der vil også være adskillige betjente på og rundt om Rådhuspladsen - både i uniform og i civil.

Cirka her ved stjernerne vil der været etableret afspærring af gaderne.
Cirka her ved stjernerne vil der været etableret afspærring af gaderne.
Foto: Googel Maps

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere