Københavns nye våben mod social dumpning

Rengøringsfirmaer, der lønfusker og underbetaler sine medarbejdere, skal til at være meget udspekulerede, hvis de vil forsøge at løbe om hjørner med Københavns Kommune

Et nyt dialogforum mellem Københavns Kommune, 3F og Dansk Industri skal styrke kampen mod social dumping og sikre lige konkurrence i Københavns rengøringsbranche.

Det skriver Avisen.dk.

- Hvis både fagbevægelsen, brancherne og de offentlige indkøbere begynder at sætte fokus på løn- og arbejdsvilkår, så er chancen for at der kommer ordentlige forhold optimal. Der er naturligvis også uenigheder mellem parterne, men vi kan jo samarbejde på de områder, hvor vi kan blive enige, skriver Københavns overborgmester Frank Jensen i en mail til Avisen.dk

Også i 3F er ser man frem til det nye samarbejde.

- Det er helt centralt, at vi sikrer os, at de penge, som du og jeg betaler i skat, ikke går til mennesker eller virksomheder, som underbetaler. Folk, der frasiger sig at være en del af vores gode og rimelige danske arbejdsmarked, hvor man får en løn man kan leve af og en overenskomst, bør ikke få del i vores fælles skattepenge, siger Bjarne Høpner, formand for 3F København i en pressemeddelelse.

I følge Frank Jensen behøver rengøringsopgaverne ikke blive dyrere på grund af kravet om ordnede forhold hos de private udbydere.

- Hvis nogle rengøringsvirksomheder f.eks. på grund af ny teknologi kan løse opgaverne til lav pris og med høj kvalitet og samtidig overholde kommunens arbejdsklausul, som stiller krav om ordentlige forhold, så behøver kommunen jo ikke nødvendigvis bruge flere penge på rengøring," skriver overborgmesteren i sit svar til Avisen.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

tomas breddam

Kaffetørstig borgmester inviterer borgerne til møde

Soegegroefter-gennem-landskabet_700x450

Særlige arkæologiske fund giver kommune ekstraregning på flere millioner kroner

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere