Københavns mest omstridte sluse åbner

Efter et år med gitre og afspærring åbnes en sluse ved Stigbordene i Sydhavnen, så roere og sejlere i små motorbåde kan passere.

I takt med at sommeren er på vej, vil passagen ved Stigbordene i disse dage blive delvist lukket for ind og udsejling til og fra Københavns Havn.

Baggrunden for den delvise lukning er forrige års voldsomme vandscooter-ulykke, hvor to udvekslingsstuderende fra USA blev dræbt.

Føreren af en vandscooter torpederede en lille udlejningsbåd, hvori de to kvinder befandt sig, og i januar sidste år blev han straffet med to års fængsel.

En enkelt af sluserne vil forblive åben, så motorbåde og kajakroere fortsat kan komme igennem - men hvis bare så meget som én enkelt vandscooter passerer, lukkes også den sidste gennemsejlingsmulighed.

Politiet har givet grønt lys

Det er Københavns Politi, som tidligere på året gav grønt lys til, at der åbnes op for en enkelt sluse, så roere og sejlere i små motorbåde igen har muligheden for at benytte adgangen.

- Vi har lyttet til borgerne og i samråd med By & Havn vurderet, at det er den optimale løsning at åbne igen for sejlads og roning, sagde politikommissær Jonas Wybrandt fra Københavns Politi dengang til TV 2 Lorry.

Genåbningen er i første omgang en forsøgsordning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere