Københavns Lufthavn har fornuftig vækst

Det første halvår ser fornuftigt ud på bundlinjen. En stigning i omsætningen i Lufthavnens shopping-center er en del af forklaringen.

Foto: TV 2 Lorry

En samlet stigning på 2,5 pct. er en god nyhed for lufthavnen.

En udvidelse af butikkerne i shopping-centeret er en del af forklaringen. Men også en stigning på 4 pct. i antallet af danske passagerer, der

Også indtægter fra parkeringshusene i Lufthavnen er steget med 3 pct. takket være stigningen i antallet af rejselystne danske passagerer.

Lufthavnens hoteller tjente i det første halvår 4,4 pct. mere end sidste år.

Københavns Lufthaven har i år investeret i ud- og ombygninger af passagerområderne i Terminal 2 og i den centrale sikkerhedskontrol.

Lige nu udvider lufthavnen den ene startbane for at kunne modtage det stigende antal langdistance fly. Her i blandt verdens største fly, Airbus 380, der har et vingefang på 80 meter.

Verdens førende akademiske selskab inden for luftfart, det uafhængige Air Transport Research Society (ATRS) kårer verdens mest effektive lufthavne. For 10. gang på 12 år hjemtog Københavns Lufthavn titlen som 'Europas mest effektive lufthavn' blandt 200 lufthavne verden over.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik