Københavns Kommune vil selv fjerne ulovligt parkerede biler

Masser af biler holder ulovligt parkeret til fare for byens sikkerhed. Nu vil Københavns Kommune selv fjerne køretøjerne.

Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Flere bilister blæser på både færdselsregler og sikkerheden, når de parkerer deres bil.

Hver eneste dag oplever vi, at hensynsløse bilister ignorerer andres trafiksikkerhed

Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester

Sådan lyder meldingen fra landets to største kommuner, der derfor har skrevet til Transportminister Ole Birk Olesen.

Formålet med henvendelsen er, at kommunerne får ret til selv at fjerne bilerne eller sætte hjullås på.

Læs også Nye P-zoner i København: Snart falder hammeren

Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, mener, at det er oplagt, at kommunerne selv får mulighed for at fjerne ulovligt parkerede biler.

- Vi ønsker at fremme trafiksikkerheden og fremkommeligheden, og vi mener derfor, at det er oplagt, at vi som kommuner får styrket vores beføjelser, så vi kan få et effektivt redskab og fjerne biler, der er parkeret ulovligt, siger Kristian Würtz i en pressemeddelelse.

Læs også Royal Arena vækker vrede hos naboer: "De sælger samme p-plads to gange"

I dag er det kun politiet, der har mulighed for at fjerne bilerne. 

- Hver eneste dag oplever vi, at hensynsløse bilister ignorerer andres trafiksikkerhed, når de smider deres bil på må og få til gene for både den kollektive trafik, cyklende og gående samt andre bilister. Jeg kan kun forestille mig, at man vil have mere respekt for de gældende regler, hvis man er i fare for at måtte efterlade sin bil på grund af en hjullås eller se den blive kørt bort på et fejeblad, siger teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Morten Kabell.

Ud over muligheden for at fjerne biler, som er til store gene, peger de to kommuner på, at det også vil være oplagt at lade kommunerne sætte hjullås på biler, hvor ejeren har et stort antal ubetalte parkeringsafgifter til kommunen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik