Københavns dyre boliger sender køberne vestpå

En ny analyse af boligmarkedet fra Nykredit viser, at opsvinget spreder sig til områderne uden for storbyerne.

Priserne på lejligheder og huse i København er nu så høje, at boligkøbere søger ud af byen. Det fortæller Nykredit, der har lavet en større analyse af - og prognose for - boligmarkedet.

Nykredit forventer for 2017, at huspriserne landet over i gennemsnit vil stige med 3,3 procent. Usædvanligt er, at Nykredit venter den højeste stigning i priserne i Østsjælland på fem procent. Der forventes også pæne stigninger på Vest- og Sydsjælland.

quote Vi forventer, at fremgangen på markedet fortsætter samtidig med, at fremgangen vil brede sig uden for de store byer.

Jacob Isaksen, boligmarkedsanalytiker, Nykredit

- Vi forventer, at fremgangen på markedet fortsætter samtidig med, at fremgangen vil brede sig uden for de store byer. I dele af landet har vi først set bedringen komme inden for den seneste tid, og der vil ske mere og mere nu. Bare det, at der sker noget, vil i sig selv hjælpe markedet, siger boligmarkedsanalytiker ved Nykredit Jacob Isaksen.

Kan ikke fortsætte for evigt

Nykredit forventer ikke mindst, at det vil gå frem i områderne omkring de store byer, specielt omkring København.

- Vi har set nogle ret kraftige stigninger i priserne i de større byer. Også stigninger, der er løbet hurtigere end indkomsterne. Det kan ikke fortsætte for evigt.

- Når priserne kommer så højt op, så får man et bedre bytteforhold i forhold til at sælge boligen i København og flytte vestpå. Det presser priserne i vejret på Sjælland og dæmper udviklingen lidt i København, siger Jacob Isaksen.

quote Jeg vil ikke sige, at udviklingen er et tegn på, at der er en boble i København. Men det er da et tegn på, at det er blevet dyrere at bosætte i København

Jacob Isaksen, boligmarkedsanalytiker, Nykredit

Ikke udsigt til den store prisfest

Før finanskrisen, der udløste markante fald i boligpriserne landet over, var der også et flyt til yderområderne. Nykredit er dog ikke nervøs for, at fortidens synder er ved at blive gentaget.

- Jeg vil ikke sige, at udviklingen er et tegn på, at der er en boble i København. Men det er da et tegn på, at det er blevet dyrere at bosætte i København. 

- Så enten skal man bo mindre eller flytte ud. Det er helt naturligt. Før krisen var der heller ikke en tilflytning til København på samme måde, som vi ser nu. Nu er der en efterspørgsel, der begrunder prisstigningerne, siger Jacob Isaksen.

Han understreger, at mens der forventes prisstigninger uden for de store byer, så er det ikke ren lykke.

- Man skal ikke forvente en prisfest i store dele af landet, men aktiviteten bliver bedre og det sætter sig i priserne, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Eurojackpot

Vandt 310 millioner kroner i weekenden: Ringede til sin chef som det første

20201129-145432-L-1920x1281we

Se listen: Her får borgere mest og mindst tilbage i skat

sommerhuse(4)

Første gang i et år: Flere sommerhuse til salg

Rekordsommerhus i Tisvildeleje.

Priseksplosion: Sommerhus og lejlighed sætter vilde salgsrekorder

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere