Københavns billigste lejlighed er "lidt af en Lotto-kupon"

Byens billigste ejerlejlighed sælges for en beskeden brøkdel af, hvad den dyreste koster.

Forskellen på Københavns dyreste og billigste lejlighed er enorm.

Leder du efter cremen af cremen, skal du vende blikket mod Østerbro, hvor du finder den dyreste ejerlejlighed med en salgspris på svimlende 23,7 millioner kroner.

quote Det er en fin mulighed for de studerende i stedet for betale 5000-7000 kroner om måneden for at leje et værelse. 

Kasper Henriksen, Salgchef, Mægleren Danbolig, Brønshøj

Hvis du derimod jagter det absolut billigste på det københavnske boligmarked, skal du til Brønshøj, hvor du på Frederikssundsvej 346, 2., nr. 207 lige nu kan købe en etværelses ejerlejlighed til 525.000 kroner.  

Østerbro-lejligheden er dermed cirka 45 gange så dyr som bundskraberen i Brønshøj, men størrelsesmæssigt er der også en verden til forskel; 616 gigantiske kvadratmeter vs. beskedne 35 kvadratmeter.

Det får du for en halv million

Vælger du den helt billige model i Brønshøj får du egen entré, et stort flisebelagt badeværelse og et stort rum med tekøkken, fortæller Kasper Henriksen, der er salgchef hos mægleren Danbolig i Brønshøj.

quote Den er lidt af en Lotto-kupon for mange, da du ikke kan få et 30-årigt lån i den, og til den tid (år 2037, red.) kan dine penge i værste fald være tabt.

Kasper Henriksen, Salgchef, Mægleren Danbolig, Brønshøj

- Det er et gammelt hotel, der er blevet omdannet til ejerlejligheder. Det vil sige, at du får en forening med en masse etværelses-lejligheder, hvor der bor mange studerende. Derudover er der to elevatorer i bygningen, hvilket er ret atypisk for Brønshøj og det gamle København, siger Kasper Henriksen til TV 2 Lorry.

Her ligger bygningen med Københavns billigste ejerlejlighed.
Her ligger bygningen med Københavns billigste ejerlejlighed.
Foto: Google maps

- Det er en fin mulighed for de studerende i stedet for betale 5000-7000 kroner om måneden for at leje et værelse. Her kan de få deres egen lejlighed, men der er bare det problem, at bankerne nok ikke vil låne dig pengene på grund af lejekontrakten på grunden. Så du skal stort set købe den kontant, siger han.

Lidt af en Lotto-kupon

Han forklarer, at lejekontrakten på grunden, hvor bygningen står, udløber i år 2037. Det smitter også af på prisen, der er markant lavere sammenlignet med andre etværelses lejligheder i bydelen. Kasper Henriksen forklarer, at etværelses lejligheder i Brønshøj normalt sælges for 1-1,3 milloner kroner.

- Den er lidt af en Lotto-kupon for mange, da du ikke kan få et 30-årigt lån i den, og til den tid (år 2037, red.) kan dine penge i værste fald være tabt. Men hvis kontrakten bliver forlænget, så du kan få et 30-årigt lån i boligen igen, så kan du tjene rigtig mange penge på denne her lejlighed, siger Kasper Henriksen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

wolt

Er sultne efter bedre løn: Fredag aften strejker Wolt-bude i København

Irma i Valby(3)

playFor tre år siden var dagligvarebutik truet af lukning – nu er den kåret som kædens bedste

Bageri

Klamme fund i bagerier udløser politianmeldelse og bøder

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere