Københavnerne får gratis og lige adgang til nøgenbadning

Nøgenbadere brokkede sig over betaling på Københavns kendte badeanlæg. Nu bliver det gratis.

04:42

Københavns kendte badeanlæg - Helgoland - har været i vælten i de seneste dage. 

Brugere har nemlig startet en underskriftindsamling, fordi man er harm over, at det er begyndt at koste penge at benytte stedets nøgenbadningsfaciliteter. 

Et medlemsskab, som koster 1.400 kroner i alt. 

Læs også Politisk harme: Badeforening kræver 300 kroner for en dukkert

Men nu får de utilfredse badenymfer en håndsrækning fra politikerne på Københavns Rådhus. 

- Det her tilfælde viser jo bare, at der har været krævet nogle urimelige priser for at være medlem, så man kan komme ud og bade ved faciliteterne på Helgoland. Og derfor melder jeg nu klart ud, at jeg ønsker at give gratis og lige adgang, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry. 

Foreningens billet-ide er ikke god nok

Sidste år lavede Københavns Kommune en aftale med foreningen Det Kolde Gys, som betød, at foreningen driver steder og holder åbent døgnet rundt i sommermånederne. 

Men vinterbaderforeningen - der har cirka 4.600 medlemmer - har valgt at tage sig godt betalt, fordi man har pladsmangel og ønsker at begrænse den offentlige adgang på Helgoland. 

Læs også Forargede brugere: Kommunal nøgenbadning koster 1400 kroner

For at imødekomme den seneste tids kritik har man i dag lanceret en 'sommerbillet', der giver adgang til nøgenbader-anlægget hele sommeren fra klokken 10 til 18, og koster 300 kroner. 

Kommunen overtager driften

Heller ikke dette er godt nok, lyder det fra borgmesteren:

- Jeg tror, at hvis de havde tænkt sig om og gjort det noget før, så havde det været formidlende omstædnigheder. Men meldingen er jo klokkeklar - både fra mig og de øvrige politikere - at der er nogle brugere, som har lyst til at bade derude, og som vil have del i badefaciliteterne, omklædningsrummene og den nøgenbadning, der foregår, siger Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry. 

- Kommunen skal drive Helgoland om sommeren, så der er gratis og lige adgang. Så kan vinterbaderforeningen, der har omkring de her 4.600 medlemmer, få lov til at drive stedet om vinteren, siger han. 

Læs også Borgmester til nøgenbadere: Det koster også penge at gå til fodbold

Søndag forklarede borgmesteren til TV 2 Lorry, at man har valgt at lade foreningen drive anlægget, fordi det er normal praksis i Københavns Kommune, at foreninger driver idrætsanlæg. 

Det skal både gøre driften billigere, men også give københavnerne mere ansvar og medbestemmelse over deres faciliteter. 

Onsdag vil kultur- og fritidsudvalget drøfte sagen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik