Københavnerne får 1000 nye træer

Politikerne i København har afsat midler til flere partnerskabstræer, som borgerne selv må plante og passe.

Der er afsat fire millioner kroner til nye træer i de netop afsluttede budgetforhandlinger på Københavns Rådhus.

Formålet er at gøre København grønnere og samtidig få borgerne til at tage ejerskab. 

Ordningen med partnerskabstræer blev indført sidste år som et led i målsætningen om at plante 100.000 nye træer i København inden 2025. Borgerne har mulighed for at ansøge kommunen om at få plantet et træ, hvis de efterfølgende selv passer det.

Træerne kan eksempelvis plantes i en gade eller i gården hos andels- eller ejerforeningen, og dét tilbud har foreløbigt 200 borgere gjort brug af. 

Partnerskabstræerne er oprindeligt et forslag fra Det Radikale Venstre, og her kalder gruppeformand Tommy Petersen træordningen en win win. 

- Københavnerne er heldigvis vilde med ideen om at passe deres eget træ i deres gade eller i deres gård. Med denne her aftale sørger vi for, at ordningen kan fortsætte og komme mange flere til gode, siger han og fortsætter:

- Det bliver billigere for os at forskønne byen, fordi anlægsomkostninger falder, og borgerne tager ejerskab. Forhåbentligt vil det gøre, at endnu flere træer overlever, fordi folk ikke snitter i dem, sprayer på dem eller sætter plakater op.

quote Forhåbentligt vil det gøre, at endnu flere træer overlever, fordi folk ikke snitter i dem, sprayer på dem eller sætter plakater op.

Tommy Petersen

Tommy Petersen er overbevist om at investeringen i træ er godt givet ud. 

- Jeg mener, at det her er en rigtig god ide. Vi ved at borgerne gerne vil leve i en grøn storby, og at folk ønsker flere grønne områder. Faktisk er det noget, som flere kigger efter, når de leder efter bolig, siger han. 
 

Og Tommy Petersen tror, at det er realistisk at nå målsætningen om 100.000 nye træer inden 2025. 

Det vil jeg mene. Det kommer selvfølgelig an på, hvor mange penge vi får sat af hvert år fremover. Partnerskabstræerne skal ikke gøre det alene. Vi laver en ny skov med 23.000 træer ved Ørestad, og vi forsøger også at indføre miniskove i byens dagsinstitutioner.

Ansøg Københavns Kommune om et parnerskabstræ her.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

20200624-170308-L-1920x1280we

playGodt nyt til badegæster: Populær strand forbedres

25_seconds

playStrid i landsretten - beboere i Fredens Havn kan blive hjemløse

dunkene

playKøbenhavnske forskere bag banebrydende metode: Så meget kemi afgiver drikkedunke

Pandaer

playZoos hanpanda vil hellere tygge i bambus end parre sig

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere