Københavnere skal hjælpe kommunen med terrorsikring

Til efteråret vil Københavns teknik- og miljøudvalg bede borgerne om input til hvordan man bedst kan begrænse risikoen for terror i Indre By.

Der er opstillet mere end 100 granitblokke og såkaldte 'plantekummer' i Københavns indre by, som skal forhindre terrorister i at køre ind i større menneskemængder.

Men fremover skal sikkerheden mod terror øges yderligere i bydelen, og derfor får kommunens teknik- og miljøudvalg efter sommerferien fremlagt en række forslag til, hvordan man kan begrænse biltrafikken i den centrale del af indre København.

Og til efteråret vil teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) så have københavnerne på banen med deres bud på, hvordan man bedst kan begrænse biltrafikken i den centrale del af Indre By. Det skriver DR P4 København.

Vigtig hverdagsviden

- Det er vigtigt, at deres hverdagsviden bliver brugt til, at vi får skabt den bedste løsning til at sikre området. Borgerne og de erhvervsdrivende kan hjælper os med at lave en løsning, der både er sikker, men som også generer borgerne mindst muligt, forklarer Ninna Hedeager Olsen til DR P4 København.

At borgerne blive inddraget i processen vækker glæde hos Bent Lohmann, der er formand for Indre By Lokaludvalg i København.

- Det er rigtigt mange biler, der er mere til gene end gavn. Men det skal også være sådan, at de handlende kan få leveret varer og beboerne kan komme hjem og ud igen, siger han til DR P4 København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere