Københavnerborgmester i ny sag om gratis festlokaler

Sagen om den radikale beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslevs gratis brug af festlokaler får nu tilføjet et nyt kapitel.

Da bekæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev skulle holde 30 års fødselsdagsfest, fik hun stillet et festlokale til rådighed hos Øens Murerfirma. Vederlagsfrit, vel at mærke.

Festen blev holdt den 16. august 2014 på Lindgreens Alle på Amager i København. Det skriver BT. 

Øens Murerfirma har et tæt samarbejde med Anna Mee Allerslevs forvaltning.

Hun har flere gange fremhævet virksomhedens sociale indsats, og Allerslev var som medlem af dommerkomiteen også med til at give Øens Murerfirma Københavns Erhvervspris 2017.

quote Der er tale om en gave, og den har en størrelse, som betyder, at borgmesteren ikke må tage imod den

Bent Greve, professor i forvaltning ved Roskilde Universitet

Desuden udfører Øens Murerfirma også renoveringsopgaver for Københavns Kommune.

- Jeg mener, lånet af festlokalet opfylder betingelserne for at være en gave, og derfor er det i strid med reglerne, at Anna Mee Allerslev får stillet lokalet til rådighed, siger lektor ved Aalborg Universitet Sten Bønsing til BT.

Også Bent Greve, der er professor i forvaltning ved Roskilde Universitet, er enig.

- Der er tale om en gave, og den har en størrelse, som betyder, at borgmesteren ikke må tage imod den. Det er i strid med de forvaltningsregler, som en borgmester er underlagt, siger han. 

Seks flasker vin for lån af lokale

Det eneste Anna Mee Allerslev skulle betale var seks flasker vin, fortæller indehaver af Øens Murerfirma Jan Elving, der selv var med til festen.

- Hun lånte vores kantine, og det var en weekend, som jeg husker det. Anna Mee ville leje den, men da jeg tidligere har lånt kantinen ud til venner, bekendte og ansatte i mit firma, så fik hun lov til at låne kantinen, hvis bare hun selv stod for rengøringen, siger han til BT og tilføjer:

- Jeg lejer den ikke ud og gider ikke alt besværet. Bagefter fik jeg seks flasker vin. 

Anna Mee Allerslev bekræfter over for BT, at hun lånte lokalet gratis, og hun skriver i en mail, at vinen var en 'høfligheds-tak'.

- Private fødselsdage har intet med borgmesterhvervet at gøre. Forvaltningens chefjurist bekræfter dette, skriver hun i mail til BT.

quote Private fødselsdage har intet med borgmesterhvervet at gøre. Forvaltningens chefjurist bekræfter dette

Anna Mee Allerslev, Rad. V., beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune

Sagen kommer frem kun tre uger efter, at BT kunne afsløre, at Anna Mee Allerslev i strid med reglerne lånte Københavns Rådhus til sin bryllupsreception i august i år. Et lokalelejemål til en værdi af mindst 65.000 kroner.

Kort efter valgte Anna Mee Allerslev af egen fri vilje at betale 17.316,25 kroner tilbage for den reception, hun holdt i forbindelse med sin 30-års fødselsdag.