København vil indføre kæmpe fritidstilbud med over 500 børn

Forældre jubler ikke ved udsigten til fritidstilbud, hvor hundredvis af børn skal passes i kæmpeinstitutioner.

Børn på fritidshjem eller andre skolefritidsordninger i København vil med al sandsynlighed mærke markante ændringer i fremtiden.

Mens op til 20 fritidshjem står til at blive helt nedlagt, vil andelen af kæmpeinstitutioner i hovedstaden stige, skriver Politiken.

I dag er der otte fritidstilbud med 250 børn eller derover. I fremtiden er planen, at 34 fritidstilbud skal kunne rumme mellem 250 og 560 børn. Det fremgår af et notat fra børne- og ungdomsudvalget i Københavns Kommune.

Forældrene frygter, at voksen-barn-kontakten bliver mindre og dårligere i de nye konstruktioner.

Forældre er ikke beroliget

- Vi siger ikke, at store institutioner nødvendigvis er dårlige. Men det er simpelthen ikke lykkedes politikerne at berolige forældrene, fordi de hverken kan svare på eller dokumentere, hvordan det store skal blive godt, siger Nina Reffstrup, presseansvarlig i Københavns Forældreorganisation, til Politiken.

Politikerne på Københavns Rådhus har sagt ja til, at børne- og ungdomsforvaltningen må undersøge, hvordan man bedst kan indføre de store institutioner i de lokale skoledistrikter.

Det kan enten foregå ved, at man laver et stort samlet tilbud, der ligger på skolen, et stort samlet tilbud uden for skolen eller et stort samlet tilbud, der også benytter andre matrikler væk fra skolen til at fordele de mange hundrede børn.

Små fritidshjem er ikke rentable

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) forklarer, at økonomien tvinger kommunen til at lave sammenlægninger, fordi de små fritidshjem ikke længere er økonomisk rentable.

Hun siger samtidig, at man godt kan have god pædagogik i store SFO'er.

Det tvivler professor i pædagogik på Aarhus Universitet Stig Broström på. Han advarer mod, at det bliver en børnefabrik.

- Risikoen er, at det hurtigt bare bliver pasning. Nogle løser det naturligvis bedre end andre. Men der er mange eksempler på, at børnene sejler rundt, siger han til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere