København: Udenlandske hjemløse sover i parker

Der kommer store grupper udenlandske hjemløse til København. Flere overnatter i københavnske parker og andre offentlige steder.

05:52

1 af 2

I dag mødte TV 2 Lorry grupper af hjemløse flere steder i byen blandt andet Dronning Louises Bro og Folkets Park på Nørrebro. Organisationen Kompasset på Frederiksberg, som hører under Kirkens Korshær, forsøger de at hjælpe de mange migranter, der kommer til København. Ifølge dem er sommeren højsæson for udenlandske hjemløse.

- Flere af dem kommer kun om sommeren, det er nu den kan overleve her, siger Daniela Vacaretu, Projektleder i Kompasset.

Tilbuddet har eksisteret i 2½ år. En undersøgelse viser, at her de første to år - har været 958 forskellige migranter forbi for at få hjælp - dertil kommer dem, der ikke vil registreres. Københavns kommune har også registreret de mange migranter.

- Vi har set efter krisen i Europa, at der er et stigende antal afrikanske migranter, der kommer hertil for at søge lykken, siger Københavns Kommunes hjemløsechef Steen Bo Pedersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik