København: Udenlandske hjemløse sover i parker

Der kommer store grupper udenlandske hjemløse til København. Flere overnatter i københavnske parker og andre offentlige steder.

I dag mødte TV 2 Lorry grupper af hjemløse flere steder i byen blandt andet Dronning Louises Bro og Folkets Park på Nørrebro. Organisationen Kompasset på Frederiksberg, som hører under Kirkens Korshær, forsøger de at hjælpe de mange migranter, der kommer til København. Ifølge dem er sommeren højsæson for udenlandske hjemløse.

- Flere af dem kommer kun om sommeren, det er nu den kan overleve her, siger Daniela Vacaretu, Projektleder i Kompasset.

Tilbuddet har eksisteret i 2½ år. En undersøgelse viser, at her de første to år - har været 958 forskellige migranter forbi for at få hjælp - dertil kommer dem, der ikke vil registreres. Københavns kommune har også registreret de mange migranter.

- Vi har set efter krisen i Europa, at der er et stigende antal afrikanske migranter, der kommer hertil for at søge lykken, siger Københavns Kommunes hjemløsechef Steen Bo Pedersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere