København tredobler parkering til ladcykler

Ladcyklerne er ikke nemme at komme uden om i det københavnske bybillede. Nu får de store cykler flere særlige parkeringspladser.

Ladcyklerne kan uden problemer rumme to børn eller flere indkøbsposer.

quote Det er svært at komme af med ladcyklen, og de står tit ude på vejen eller inde på fortovet, så det er en rigtig god idé.

 

For mange børnefamilier er ladcyklerne en erstatning til bilen, men parkeringsmulighederne har indtil nu været få. Nu øger Københavns Kommune antallet af særlige p-pladser til ladcyklerne.

- Det er svært at komme af med ladcyklen, og de står tit ude på vejen eller inde på fortovet, så det er en rigtig god idé, siger ladcyklisten Christian Lindgren.

De første 10 ladcykelparkeringspladser blev etableret som en test i 2015 på Østerbro, men nu tredobles antallet med yderligere 10 på Østerbro og 12 i resten af hovedstaden.

Stativerne har plads til, at to cykler kan låses fast til det samtidig, og så er der et ekstra stort område reserveret til ladcyklen. (Se stativerne i videoen øverst i artiklen)

- Hver tredje ladcykelejer fortæller, at den praktiske ladcykel erstatter en bil, og derfor er det også vigtigt, at vi får etableret gode parkeringsmuligheder, hvor man sikkert kan låse sin ladcykel fast, siger teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (Enhedslisten).

Så mange kører på ladcykel

Mere parkering hvor folk bor

Byens ladcyklister efterspørger stativer, når de skal parkere i længere tid og gerne vil have mulighed for at låse sin cykel fast, så den ikke bliver stjålet, oplyser teknik- og miljøforvaltningen.

quote Vi kommer fremadrettet til at fokusere indsatsen med stativer omkring stationer og i beboelsesområder.

Teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell, Enhedslisten

- Vi kommer fremadrettet til at fokusere indsatsen med stativer omkring stationer og i beboelsesområder, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Flere indkøbscentre har også lavet parkering til ladcyklister. Eksempelvis har Fisketorvet etableret seks pladser dedikeret til ladcykler, mens Lidl har etableret to parkeringspladser forbeholdt ladcykler ved hver af deres 20 butikker i Storkøbenhavn.

Her kan du se vores indslag om ladcyklen, der blev en international succes:

Kort nyt

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere