København skrotter anlægsprojekter

Forudsætningerne har ændret sig - derfor bliver en række anlægsprojekter udsat, skrottet eller ændret.

Når politikerne i Københavns teknik- og miljø-udvalg mødes mandag i næste uge, skal de tage stilling til annullering af en række anlægsprojekter, der ellers var besluttet. For mange af dem har forudsætningerne nemlig ændret sig så meget, at det ikke giver mening at gennemføre dem. Derfor  ryger de nu af bordet - nogle permanent - andre fordi de skal gentænkes.

Et af dem er en planlagt lysregulering på Ørestads Boulevard. Her er trafikken vokset så markant siden projektets vedtagelse, at det ikke længere giver mening bare at regulere en enkelt rundkørsel, og dermed skal strækningen tænkes om.

Støtten er trukket

Andre steder er der tale om, at noget ellers så højt prioriteret som cykelparkeringspladser droppes, og her er det de økonomiske forudsætninger, der har ændret sig.

- Nogen gange udvikler tingene sig på en anden måde, end vi havde forventet. Det kan også ramme anlægsprojekter, hvor forudsætningerne ændrer sig. Derfor skal vi i Teknik- og Miljøudvalget en gang om året tage stilling til om nogle af vores anlægsprojekter skal annulleres. I år ser det desværre ud til, at vi blandt andet er nødt til at droppe bedre cykelparkering ved Dybbølsbro Station og en bedre busforbindelse i Tingbjerg, fordi vores samarbejdspartnere har trukket støtten til disse projekter, meddeler teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen.

Og det er ikke kun cyklisters parkeringsmuligheder, der rammes. Det gælder også bilisterne. For med på listen over droppede projekter er et parkeringsanlæg på Strandboulevarden på Østerbro.

- Sidstnævnte støtter jeg helt op om, da Cityringen snart åbner og påvirker parkeringspladsbehovet på Østerbro. Pengene bliver ført tilbage til kommunekassen, så vi i forbindelse med kommende budgetforhandlinger kan bruge pengene på andre projekter, der vil gavne byen, lyder det fra borgmesteren.

Disse projekter er på vej i mølpose

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere