København lover lune sovepladser til alle hjemløse

Københavns Kommunes Socialudvalg har besluttet at etablere 20 ekstra sengepladser til hjemløse i København hen over vinteren.

Når kulden sætter ind, stiger også efterspørgslen på sengepladser til de hjemløse i København.

Derfor etablerer Socialudvalget 20 nødovernatningspladser for de hjemløse henover vinteren i perioden fra 15. november til 31. marts 2018.

 - Vi ved alle, hvor koldt der kan være i løbet af vinteren, og ingen bør sove udenfor i den kulde. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi sørger for, at alle har et varmt sted at søge hen. Med de ekstra pladser kan vi i endnu højere grad være med til at forhindre dødsfald, forfrysninger og andre helbredsproblemer for de hjemløse, siger socialborgmester Jesper Christensen (S). 

Nødovernatningspladser vinteren 2017/2018

Overnatningspladserne bliver etableret som en del af Natcaféen på Aktivitetscentret Sundholm, og det planlægges, at Natcaféen holder ekstra åbent i vinterperioden, så der i weekender og på helligdage er åbent til kl. 12.00 og ikke kun til kl. 07.00 som normalt, lyder det i en pressemeddelelse fra Socialudvalget.

Det forventes, at der i løbet af vinteren åbner i alt 153 ekstra overnatningspladser som følge af kommunale og private initiativer. 

Socialudvalget vurderer, at etableringen af disse pladser vil betyde, at alle hjemløse med lovligt ophold i Danmark, kan finde ly for kulden i vinterperioden.

Forventningen bygger på, at antallet af overnatningspladser er på samme niveau som sidste år, hvor der var pladser nok til alle, lyder det i pressemeddelelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere