København ligger godt i kamp for lægemiddelagentur

Hovedstaden er helt fremme i førerfeltet af europæiske byer, der kæmper om at få fingre i EMA, det europæiske lægemiddelagentur

Der er masser af jobs og en solid portion prestige på spil i den kamp, der ligenu foregår om at overtage Det Europæiske Lægemiddel Agentur, EMA, når det skal flytte fra London efter Brexit. Og København klarer sig foreløbig rigtig godt i konkurrencen.

Det vurderer konsulentfirmaet KPMG, som har undersøgt, hvordan de enkelte ansøgerlande klarer sig.  16 forskellige byer er kandidater til at overtage agenturet, og KPMG har blandt andet undersøgt byerne og deres landes lægemiddelindustri, den forskning, der foregår på universiteterne, politisk stabilitet og infrastruktur. Det har ført til en rangordning af ansøgerbyerne, og her placerer København sig på en andenplads - lige i hælene på Paris.

København får flest point af alle byerne, når det gælder forskning og videnskabelig omgivelser samt livskvalitet, og er næst bedst efter Paris når det gælder life-science klyngens størrelse og dynamik. Paris er også bedst i klassen når det gælder infrastruktur og tillgang til internationale lufthavne, og rangeres højt også når det gælder livskvalitet, lyder det fra News Øresund.

KPMG har givet byerne point efter deres analyse, som viser, hvor stærkt de står.

Ansøgerbyernes rangorden

Ifølge News Øresund er der i KPMGs undersøgelse ikke taget højde for, at København med Øresundsbroen har adgang til flere universiteter og lædemiddelsfirmaer på den svenske side.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

panum instituttet

Nu skal duerne skydes

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere