København i top tre over verdens bedst omtalte storbyer

København er en af verdens absolut bedst omtalte storbyer. Det viser en ny analyse.

Der bliver talt godt om hovedstaden ude i verden - faktisk rigtig godt. 

En ny undersøgelse fra bureauet Reputation Institute placerer København som nummer tre på en liste over storbyer verden over, der bliver omtalt mest positivt. 

København er krøbet ni pladser op ad listen siden 2011, og hovedstaden er i dag kun overgået af storbyerne Tokyo og Sydney.

Ifølge undersøgelsen skyldes den gode omtale af København først og fremmest, at hovedstaden er tryg at færdes i både for indbyggere og turister. 

To grunde til god omtale

Copenhagen Capacity er en virksomhed, der hjælper udenlandske virksomheder og investorer med at få en god start i det område, der går under navnet Greater Copenhagen.

Den administrerende direktør mener, at der er to grunde til, at København er krøbet op ad listen over bedst omtalte storbyer.

- Den første grund er, at vi er begyndt at kommunikere mere. De 79 kommuner i samarbejdet Greater Copenhagen er gået sammen om en fælles branding kampagne, så vi begynder at blive kendt rundt omkring i verden. Den anden grund er, at der sker en masse gode ting i og omkring København. Vi er kendt som en grøn hovedstad, og vi er kendt som et sted, der er godt at bo og trygt at være. Alle de ting er med til at styrke vores position, lyder det fra Claus Lønborg fra Copenhagen Capacity. 

Hvad er Greater Copenhagen?