København har flere indvandrere end de fleste kommuner

Nye tal viser, at knap hver fjerde borger i hovedstadskommunen er enten indvandrer eller efterkommer af indvandrere.

København er i stigende grad en multikulturel storby. Det viser nye tal, som Danmarks Statistik har udarbejdet for Berlingske.

Af tallene fremgår det, at 144.000 borgere i København er enten indvandrere eller efterkommere af indvandrere fra enten vestlige eller ikke-vestlige lande.

Det svarer til cirka 24 procent af det samlede indbyggertal på cirka 600.000. København ligger dermed højt i forhold til landsgennemsnittet, hvor kun små 13 procent er indvandrere eller efterkommere af indvandrere.

Udvikling bekymrer borgmester

Kultur- og Fritidsborgmesteren i København mener, at antallet af indvandrere er alt for højt.

- Det vidner om, at København er under forandring, siger Carl Christian Ebbesen, der er valgt for Dansk Folkeparti og fortsætter til Berlingske:

- Vi har i den grad taget fra her i København, og vi har taget stort set alle de indvandrere og flygtninge, der kom til landet op gennem 1960erne og til 1980erne, siger han.

Det er især den ikke-vestlige indvandring, der bekymrer ham.

-Jeg frygter, at tallet vil vokse. Det rammer ikke mindst vores folkeskole, hvor alt for mange elever møder op til skolestart og ikke kan dansk. Det giver massive integrationsproblemer og problemer med at motivere dem til at tage en uddannelse, siger Carl Christian Ebbesen til Berlingske.  

Vestlig indvandring i stigning

Tallene fra Danmarks Statistik skelner ikke mellem vestlige og ikke-vestlige indvandrere og efterkommere af indvandrere. En anden opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser dog, at flertallet er af ikke-vestlig oprindelse.

Opgørelsen viser samtidig, at det samlede antal indvandrere og efterkommere af indvandrere i København er i stigning. I 2004 var kun 18 procent af københavnerne indvandrere eller efterkommere af indvandrere, mens det i 2016 altså var 24 procent.

Det er dog den vestlige indvandring, der er i stigning. Ifølge Berlingske især fra lande som Sverige, Polen og Tyskland. I 2016 var der dobbelt så mange vestlige indvandrere som i 2004.

Netop det hæfter beskæftigelses- og integrationsborgmesteren i København sig ved.

- Vi ved, at vestlige indvandrere bidrager godt til byens vækst og udvikling. Og det ser ud, som om det går i den rigtige retning. Hvis vi som en lille åben økonomi skal klare os godt i en globaliseret verden, skal vi være mangfoldige og globale, siger Anna Mee Allerslev, der er valgt for Radikale, til Berlingske.  

 

 

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik