København Håndbold spiller for finaleplads

København Håndbold kan spille sig i finalen i DM i håndbold i morgen. Vi besøgte holdet inden den afgørende kamp.

Der var god stemning til træning igår i Frederiksberg Hallen. Her finpudsede kvinderne fra København Håndbold de sidste detaljer, inden de i dag møder FC Midtjylland i 2. semifinalekamp.

Første kamp blev spillet på FC Midtjyllands hjemmebane i Ikast, og her vandt københavnerne overraskende 21-20. Derfor var der også optimisme at spore hos københavnerholdet i går.

- Vi har alt at spille for. Jeg synes ikke rigtig, presset ligger på os, det ligger på Midtjylland. Så der er rigtig god stemning og vi glæder os, siger Anne Mette Hansen der spiller i København Håndbold til TV 2 Lorry.

Historisk bedrift

Det vil være noget af en bedrift, hvis det lykkes for København Håndbold at kvalificere sig til DM-finalen. Faktisk skal man helt tilbage til år 2000, før der sidst var et københavnsk hold at finde i finalen.

Ifølge Søren Paaske, sportsredaktør på B.T., skyldes det, at der ikke er nok opbakning til håndbold i hovedstaden.

- Den helt store udfordring har været, at man ikke har kunne udnytte det store opland der er til at få folk i hallen eller investorer ind i klubberne. Der er jo et langt større kulturudbud i hovedstadsområdet end der er i mange jyske byer, og jeg tænker, det er derfor, man ikke har evnet at kapitalisere på det, siger han til TV 2 Lorry.

Mere at glæde sig til

Selvom den potentielle finale er et overraskende godt resultat for København Håndbold, så er der måske flere af den slags på vej. Ifølge træner i København Håndbold, Claus Mogensen, er der nemlig stadig flere år til at holdet skal toppe.

- Det skal vi jo i sæsonen 20/21, det er den vision der ligger i klubben. Der vil man gerne spille Champions League Final Four, så vi er egentlig i et langt sejt træk som skal bygge op mod det, siger han til TV 2 Lorry.

Kampen spilles i dag klokken 16.10 i Frederiksberg Hallen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere