København Håndbold henter en sjælden sejr

København Håndbold vandt her til aften sæsonens kun anden sejr i Dame Håndboldligaen, da Viborg blev slået med 25-19.

København Håndbold har ikke været forkælet med sejre i denne sæson i Dame Håndboldligaen.

Før mandagens opgør mod Viborg HK var det blot blevet til en enkelt, og det gjorde ikke bedriften mindre, da københavnerne i egen hal vandt 25-19 over Viborg.

Det betyder, at København Håndbold stadig ligger i den tunge ende i ligaen, men nu med fire point, mens Viborg på ottendepladsen stadig har syv point, men nu for otte kampe.

- Det er bare fantastisk og fænomenalt. Jeg kan næsten ikke beskrive det. Det har krævet hårdt arbejde mentalt og fysisk, og det er nogle fantastiske piger.

- Det er en lettelse, for det er ikke sjovt at ligge dernede, og det (sejren, red.) har kæmpe betydning for selvtilliden, sagde København Håndbolds Pernille Holmsgaard efter sejren til TV2.

Sejren var fortjent, og København Håndbold lagde ud med lyn og torden og bragte sig både foran 4-0 efter fem minutter, uden at man så noget til gæsternes offensiv.

Men det var i det hele taget ikke til at se, at københavnerne før kampen blot havde hentet en enkelt sejr i de første syv kampe i sæsonen.

Viborg mødte op med en sejr over Randers HK i frisk erindring, og Viborg kom da også bedre med, og Rikke Skov reducerede til 4-6 efter et kvarters spil.

Alligevel trak hjemmeholdet lidt fra og kunne gå til pause foran 12-8 efter Anne Mette Hansens scoring.

Efter pausen trak København Håndbold yderligere fra og bragte sig foran 15-9 efter seks minutters spil, før Viborg begyndte at vågne op og med fire scoringer i træk reducerede til 13-15 ved Line Uno efter 40 minutter.

Efter den periode var det så pludselig København Håndbolds tur til at slå igen med fem scoringer, og Anne Mette Hansen kunne bringe hjemmeholdet foran hele 20-13.

Med otte minutter igen lurede overraskelsen, da hjemmeholdet kom foran 22-15 ved Mia Rej, før Rikke Skov fik reduceret.

Herefter var der scoringspause i fire minutter, og meget tydede på, at Mia Rej lukkede kampen med sin scoring til 23-16 med syv minutter igen, og overraskelsen var en realitet, da Mia Rej med 15 sekunder igen bankede bolden i mål til slutresultatet.

Pernille Holmsgaard blev topscorer for København Håndbold med syv scoringer, mens Rikke Skov og Ann Grete Nørgaard scorede fire gange hver for gæsterne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere