København giver millioner til bekæmpelse af jødehad

Københavns Kommune giver penge til et nyt jødisk informationscenter for at bekæmpe jødehad.

København får et nyt jødisk informationscenter. Det skal mindske jødehadet ved at udbrede viden og information om det jødiske mindretal.

Informationscentret vil blive etableret og drevet af Det Jødiske Samfund i Danmark og modtage lidt over en million kroner om året fra Københavns Kommune.

- Danske jøder, københavnske jøder, har oplevet at blive diskrimineret. Det er selvfølgelig ikke det generelle indtryk i København, men vi har for mange tilfælde af antisemitisme eller jødehad, og vi vil gerne være med til at nedbryde fordomme og udbrede information og på den måde komme diskrimination og hadforbrydelser til livs, siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev til TV 2 Lorry.

Centret vil blandt andet arbejde med at uddanne lærere og besøge skoler, uddannelsesinstitutioner og klubber for at udbrede kendskabet til det jødiske mindretal.

Ud over støtten til det jødiske informationscenter vil der også blive givet støtte til Muslimernes Fællesråd, der skal bruges til oplysning om det muslimske mindretal i Danmark.

Samlet vil der bliver givet 1,7 millioner kroner om året de næste fire år.