København får ny park: Nu er de første træer plantet

Engang var der det historiske Grønttorv på grunden, men nu skal der i stedet være en park. Torsdag blev de første spiselige træer plantet.

Det tidligere Grønttorv i Valby bliver i øjeblikket transformeret til en ny bydel, der skal bindes sammen af en 23.000 kvadratmeter stor park, som går under navnet 'Grønttorvsparken'.

I dag blev de første af i alt 250 nye spiselige træer plantet, og det var ikke hvem som helst, der fik lov at plante dem.

Projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S havde nemlig inviteret både politikere, gartnere og ikke mindst beboere fra området.

Nogle af dem, der fik lov til at plante et af de første træer i den nye park, var familien Ohm Oreskov, der flyttede ind i et hus ved siden af parken den 1. november.

Det er planen, at den nye park skal se sådan her ud.
Det er planen, at den nye park skal se sådan her ud.
Foto: FB Gruppen A/S

- Vi er her, fordi vi synes, det er fedt at være en del af processen med at starte Grønttorvsparken. Vi er med til at plante et træ, og vi får ligesom plantet frøet til fremtidens park her, siger Jakob Ohm Oreskov og tilføjer:

quote Jeg synes, at det er en rigtig fin fortælling, at der engang var et grønttorv, hvor man kunne købe frugt og grønt, og nu bliver det så snart et sted, hvor man selv kan komme og plukke sine egne frugter.

Ninna Hedeager Olsen, (Enh.), teknik- og miljøborgmester i København

- Vi har netop valgt at bo her, fordi der kommer den her kæmpe park og et fællesskab, og så har vi også fået vores eget lille hus i København.

Engang kunne man købe frugt - nu kan man plukke selv

Det særlige ved Grønttorvsparken i Valby bliver blandt andet, at der vil være træer med spiselige frugter, nødder og bær og en lang blomstrings- og høstperiode.

Samtidig bliver en del af de eksisterende konstruktioner fra den gamle torvehal bevaret, så områdets historiske rødder som markedsplads for frugt og grønt vil også kunne mærkes i fremtidens bydel, skriver Lindskov Communikcation i en pressemeddelelse.

- Jeg synes, at det er en rigtig fin fortælling, at der engang var et grønttorv, hvor man kunne købe frugt og grønt, og nu bliver det så snart et sted, hvor man selv kan komme og plukke sine egne frugter, siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten, der også var med til at plante et træ torsdag formiddag.

Borgmesteren fortæller, at hun håber, at parken kan være med til at skabe et nyt fællesskab i området.

- Parken bliver centrum mellem husene, og det skaber rammerne for et fælles sted at mødes. Det skal gerne være med til at skabe et stort fællesskab her, siger hun.

Torsdag formiddag var det blommetræer, der blev plantet.

I den sydlige del af parken vil der desuden blive plantet både æble- og pæretræer. Den nordlige del af Grønttorvsparken, hvor der fortsat står noget af den gamle Grønttorvshal, bliver først etableret i år 2021.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Lystfisker

”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Untitled collage

Store planer for lang å – betonen skal fjernes, og vandet skal flyde frit

Jellerødskoven i Kokkedal

Træer sprængt med dynamit for at hjælpe flagermus - borgere utilfredse med høje brag

Ryget Skov spærret

Spærrer skovstier med grene: "Det er chikane mod cyklister"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere