København får landets første velkomsthus for flygtninge

Som den første kommune i Danmark, åbner København torsdag et velkometshus for flygtninge.

Velkomsthuset, der får titlen ’Welcome House’, kommer til at ligge i stueetagen på Ottiliavej, hvor Københavns nye flygtninge bliver midlertidigt indkvarteret.

Det kommer til at rumme en ungdomscafé, et cykelværksted, et syværksted, en genbrugsbutik, et jobværksted, guide til foreningslivet, kultur- og karriereværter, netværksfamilier med mere.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

I det nye velkomsthus kan frivillige og lokale være med til at give de nye københavnere den bedste start.  

Københavns Kommune opstiller rammerne for velkomsthuset, mens de frivillige og frivilligorganisationer sammen med flygtningene bruger faciliteterne til at lave aktiviteter for såvel børn og voksne.

Det er Beskæftigelse- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, som har koordineret etableringen af velkomsthuset, og det glæder borgmester Anna Mee Allerslev, at alle interesserede københavnere nu får endnu bedre mulighed for at være med til at hjælpe de nye flygtninge.

- De frivillige er nøglen til ægte integration, hvor vi også inkluderer rigtigt i det danske samfund. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu får et helt nyt velkomsthus hvor de nye københavnere kan møde de lokale og frivillige og blive en stærk del af byens fællesskab, siger beskæftigelse- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev i pressemeddelelsen.

Velkomsthuset bliver indviet torsdag den 9. juni klokken 17:30 på Otilliavej, hvor alle interesserede er velkomne. Overborgmester Frank Jensen (S) deltager også:

- Et møde mellem flygtninge og danske venner er en af de bedste måder at blive godt integreret. Jeg er imponeret over den store interesse, københavnerne har vist for at hjælpe Ottiliavejs nye beboere - og velkomsthuset bliver et helt centralt og naturligt mødested på Ottiliavej, hvor både børn og voksne på tværs af nationaliteter kan finde nye relationer og lære af hinanden, siger Frank Jensen.   

Etableringen af Welcome House i Valby er støttet af Tuborgfondet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

Kritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere