København får international pris for byrum

Der bliver lagt mærke til det i udlandet, når hovedstaden får nye pladser og byrum

Egenetlig var det tre selvstændige nye pladser i København, der var nomineret, da arkitekturprisen European Prize for Urban Public Space i aftes skulle uddeles i Barcelona. Men i stedet blev det til en særpris, fordi København politisk har vedtaget en vision for byliv og byrum af høj kvalitet generelt.

De tre projekter, der var indstillet, er  Cykelslangen, Ny Nørreport og Tåsinge Plads. Men i stedet for et enkelt projekt, så kunne teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enh)drage hjem med en specialpris.

-København er allerede internationalt anerkendt som en by med et stort fokus på livskvalitet på grund af vores cykelkultur, en meget grøn miljøprofil og et levende byliv. Med denne pris høster vi anerkendelse for en mangeårig tradition med at skabe de rette rammer for det gode byliv ved at investere i byrum af høj kvalitet,” siger han i en pressemeddelelse.

Borgerrepræsentationen vedtog i 2009 den første vision for bylivet i København ”Metropol for Mennesker”. Den er nu erstattet af en ny vision for arbejdet med udviklingen af byen frem mod 2025 ”Fællesskab København”. Den nye vision har fokus på at udvikle byen i dialog med københavnerne, så de får mulighed for at sætte et større præg på byen. Samtidig skal de enkelte bydele i højere grad udvikles med respekt for deres særegenhed og egen identitet. Og endelig skal byen have mere kant.

-International anerkendelse må aldrig blive en sovepude. Selvom andre byer i disse år tager ved lære af København, skal vi selv blive ved med at udvikle byen og sætte os nye mål. Og vi skal være åbne for, at vi også kan lære meget af byer rundt om i verden. De kommende år skal vi blandt andet fokusere på at skabe en grønnere by, i takt med at vi sikrer byen mod de stigende mængder regnvand og årlige skybrud. Og så skal vi have et større mod til at tænke i skæve løsninger, der giver byen noget kant og de enkelte bydele noget særkende og egen identitet,” lyder det fra borgmesteren.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere