København får forstærkning i kamp mod bandeskyderier

Der bliver skudt i gaderne i hovedstadsområdet i disse dage. Københavns Politi har nu modtaget forstærkning fra andre politikredse.

Et internt bandeopgør har de seneste dage ført til adskillige skudepisoder i København og på forskellige steder på Vestegnen. Hele ni gange er der blevet skudt de seneste otte dage. 

Natten til lørdag blev tre personer blandt andet ramt af skud ved Meinungsgade og Guldbergsgade på det indre Nørrebro - heraf var to tilfældige ofre på omkring 50 år. 

Lørdag anmodede Københavns Politi så Rigspolitiet om forstærkning - og søndag har politikredsen fået det. 

- Vi står med en meget alvorlig situation, hvor der er stor utryghed på Nørrebro på grund af skyderierne. Derfor har vi sat massivt ind med en tryghedsskabende indsats, der kræver mange ressourcer. Derfor anmodede vi i går Rigspolitiet om ekstra mandskab, så vi også kan varetage vores øvrige politimæssige opgaver, lyder det fra Anne Tønnes, der er politidirektør i Københavns Politi. 

Tryghedsskabende indsats

Omfanget af forstærkningen ønsker Københavns Politi ikke at komme ind på, da man ikke oplyser om mandskabstal, men det er ikke første gang, at politikredsen får assistance i forbindelse med bandernes hærgen. Det skete også i forbindelse med sidste års bandekonflikt. 

Håbet er nu, at forstærkningen vil betyde, at det bliver mere trygt for borgerne på Nørrebro. 

- Det er primært til den tryghedsskabende indsats. Udover massiv kørende patruljering vil der også være gående politi til stede på gaden i udvalgte områder, så vi lettere kan komme i dialog med borgerne. Derudover har borgerne i dag- og aftentimerne mulighed for at få nem adgang til lokalpolitiet i vores mobile politistation, hvis de føler sig utrygge, fortæller politidirektøren.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

617670-311

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere