København får Europaskole

København får stor, nybygget Europa-skole, som kommer til at ligge i Carlsbergbyen

Foto: NORD Architects og VLA

Europaskolerne blev i sin tid oprettet for at betjene børn af personale og politikere i Den Europæiske Union, men fungerer i dag som internationale skoler af høj standard.

Det bliver en internationalt akkrediteret, offentlig skole i København, og den skal bestå af både skole, fritidstilbud, idrætshal og udearealer. Administrativt bliver skolen en del af Sankt Annæ Gymnasium. Allerede i dag huser gymnasiet Europaskolen, men med nybyggeriet i Carlsbergbyen kommer skolen til at ligge selvstændigt - og bliver langt større end den nuværende.

Skolen placeres i en helt ny, fem-etagers bygning på den store Carlsberggrund, der i øjeblikket er præget af et stort antal byggerier, som til sammen kommer til at udgøre en helt ny, københavnsk bydel. Det er Vilhelm Lauritzen Arkitekter, NORD (arkitektfirma) og entreprenørerne BAM Danmark og EKJ, der skal stå for det store projekt.

Projektet vækker glæde - blandt andet i Københavns Kommune.

- Med Europaskolen får København en endnu stærkere international identitet. Europaskolen vil være med til at sikre et dynamisk internationalt miljø ikke bare i Carlsberg Byen, men i hele København og Greater Copenhagen, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen.

Første spadestik tages næste år, og skolen forventes færdig i 2018.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik