København får endnu en eSportslinje

Københavns Private Gymnasium har planer om at starte en eSportslinje. På HF og VUC KBH SYD er første eSportsklasse allerede i gang.

04:29

Computerspil i skoletiden er ikke længere forbudt. Nu vil endnu et gymnasium sætte e-sport på skemaet.

Computerspil på skoleskemaet lyder for mange unge som en drøm. Ikke desto mindre tager flere gymnasier nu den digitale sport til sig. Senest på Københavns Private Gymnasium på Østerbro, hvor de vil oprette en linje for talentfulde computerspillere til sommer.

- De unge vil kunne spille på to heste, kan man sige. Mange af dem har en drøm om at blive en eSportsudøver, men hvis det ikke lykkes, så har de sig en ordentlig uddannelse, siger Martin Nydam Bjerregaard, der er lektor på Københavns Private Gymnasium.

På HF og VUC KBH SYD oprettede de allerede en eSportslinje i starten af sidste skoleår. 

Læs også Københavnsk eSport-hold vinder millioner i kæmpe turnering

Her bruger 45 elever hver onsdag fra klokken 9-16 på at spille computer med tilknyttede trænere. For at det kan gå hånd i hånd med undervisningsmålene, er de nødt til at gå mere i skole de andre dage i ugen. Men det gør ikke noget, mener Hassan Karanbach, der går på linjen.

- Jeg lærer mere. Selvfølgelig bliver man lidt træt, men så er det heldigt, man har en kammerat ved siden af, der opfordrer en til at lave lektier, siger han til TV 2 Lorry.

Ifølge Hassan Karanbach styrker det også venskaberne, når man samler så mange unge med den samme interesse.

- Når jeg er i den her klasse, så føler jeg mig ikke så meget alene. Jeg føler det som om jeg har et fællesskab, nogle at dele min passion med, og som har den samme passion som mig. Og det er jo bare vidunderligt. 

Læs også Undgå pletter på tøjet: Solrød-dreng bag genial opfindelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik