København er lommetyvenes mekka: Her er DFs løsning

København skal stille busser til rådighed til de udenlandske lommetyve, der gerne vil rejse frivilligt hjem, mener kultur- og fritidsborgmesteren.

København er hårdt plaget af lommetyverier. Sidste år var der 30.979 ofre for lommetyve i hovedstaden, en stigning på 39,8 procent sammenlignet med året før.

Men det skal en ny kampagne lave om på. Den går i luften den 8. juni og er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Københavns Politi og en række andre aktører.

Kampagnen foregår på engelsk og skal advare mod lommetyveri forskellige steder i bybilledet. Ved at gøre det på engelsk kan både turister og unge mennesker nemlig forstå advarslerne - de to grupper, der er mest plaget af lommetyveri.

Der skal mere til

Men sådan en kampagne er ikke nok, mener kultur- og fritidsborgmester i København, Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti.

quote Vi er nødt til at tilbyde, at når politiet rømmer de her romalejre, så kan vi køre dem tilbage til, hvor de bor

Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester, København, Dansk Folkeparti

Da mange af lommetyvene stammer fra Østeuropa, mener han, at kommunen bør tilbyde at transportere dem hjem.

- Jeg er ikke sikker på, det hjælper noget som helst at sætte skilte op på engelsk om, hvordan man skal opføre sig, når man er i København. Vi er også nødt til at sørge for, at politiet har de værktøjer, der skal til, vi er nødt til at have noget kameraovervågning, og vi er nødt til at tilbyde, at når politiet rømmer de her romalejre, så kan vi køre dem tilbage til, hvor de bor, siger han til TV 2 Lorry.

Konkret foreslår kultur- og fritidsborgmesteren, at Københavns Kommune stiller busser til rådighed, der kan fragte lommetyve og tiggere tilbage til deres hjemlande.

Forebyggelse er nøglen

Lars Weiss, gruppeformand for Socialdemokratiet i København, stiller sig uforstående over for kultur- og fritidsborgmesterens forslag.

Han påpeger, at hvis det drejer sig om udenlandske hjemløse, så har Københavns Kommune allerede et exit-program, der tilbyder transport til hjemlandet. Han mener, at problemet først og fremmest er en politiopgave, og at kommunen så kan hjælpe med at klæde borgerne på bedst muligt.

- Det, vi kan gøre fra kommunens side, er at gøre folk opmærksom på, at København, som i rigtig mange storbyer rundt omkring i verden, har et problem med lommetyve, og at man med ganske få forholdsregler gør livet sværere for lommetyve, siger han til TV 2 Lorry.

Både Lars Weiss, Soc.dem., og Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkeparti, så gerne, at der blev sat mere videoovervågning op i det indre København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere