København dropper firma: Vil kontrollere social dumping selv

Samarbejdet med kontrolvirksomheden Bureau Veritas stopper ved årets udgang. Kommunen vil fremover stå for kontrollen selv og gøre den mere risikobetonet.

Siden 2014 har Københavns Kommune haft en privat virksomhed haft ansvaret for at opdage og bremse social dumping på de flere hundrede bygge- og arbejdspladser i hovedstaden.

Men efter at en forskerrapport har rettet kritik af den måde, indsatsen mod underbetaling og regelfusk har været organiseret på, og det får nu kommunen til at stoppe samarbejdet med virksomheden Bureau Veritas. Det skriver Ugebrevet A4 torsdag.

Kommunen vil nu selv stå for kontrollen og vil opruste den.  

 - Vi regner med, at det kan blive en mere effektiv kontrol, fordi der kommer et tættere samarbejde mellem de forvaltninger, der har kontrakterne og kontakterne til leverandørerne, og så det indsatsteam, der skal tjekke lønsedler, ansættelseskontrakter, lønregnskaber og så videre, siger kontorchef i Københavns Kommunes økonomiforvaltning Lisbeth Kjær Thomsen, til ugebrevet.

Forventer at finde flere fejl fremover

Bureau Veritas har siden 2014 modtaget fire millioner kroner årligt for kontrolopgaven, og for de penge vil kommunen nu ansætte en række medarbejdere til sit eget kontrolteam.

Mens Bureau Veritas har fundet overtrædelser af danske løn- og arbejdsvilkår i seks procent af stikprøverne, er det Lisbeth Kjær Thomsens forventning, at det kommunale kontrolteam vil hæve den andel.

- Vi vil tage fat i de faser af for eksempel byggeriet, hvor vi ved, at der tit bliver taget underleverandører ind, og der derfor er større risiko for social dumping, siger hun, der samtidig lægger op til mindre kontrol i de tilfælde, hvor risikoen ikke er så stor.

Det er netop manglen på en risikobaseret tilgang til kontrollen, der var et af kritikpunkterne i evalueringsrapporten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

20201019-130444-2-1920x1280we

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter konsulentfirma

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere