København bliver grøn med træer

23.000 nye træer skal plantes fra Islands Brygge og ud mod Amager Fælled i løbet af næste år. Politikerne har afsat 3,7 millioner i det nye budgetforlig til en by-skov.

Partierne bag det nye budgetforlig har aftalt at de nye træer skal plantes for enden af Islands Brygge inden udgangen af 2016.

De radikales gruppeformand Tommy Petersen glæder sig til den nye by-skov, der kommer til at ligge knap 15 minutters cykeltur fra Rådhuspladsen.

- Det bliver super fedt. Jeg vil gerne sende det klare signal, at fremtidens København er et langt grønnere København. Og med midler til at plante 23.700 nye træer, synes jeg, at den vision bliver til virkelighed, siger han til Politiken.

Et flertal i miljø- og teknikudvalget vedtog for nogle uger siden en politisk målsætning om at plante 100.000 nye træer i løbet af de næste 10 år.

Næstformand i Danmarks Naturfredningsforening i København, Rune Kjærgaard Lange, er glad for de mange nye træer i hovedstadsområdet. Men advarer om at der skal tages hensyn til den specielle naturtype der er på Amager Fælled.

- Området er en del af den oprindelige strandeng fra før Amager blev inddæmmet. Den sjældne naturtype, der hersker her, bør ikke erstattes af almindelig skov. I stedet bør den sjældne naturtype i området fremhæves, og byskoven plantes et andet sted, siger Rune Kjærgaard Lange.

Det er ikke endeligt besluttet præcist hvor den nye by-skov skal ligge, men det bliver med respekt for biodiversiteten, siger Tommy Petersen, ordfører for de Radikale, til Politiken.