København betaler det Internationale Ishockeyforbunds gallamiddag

En gallamiddag for 535 gæster åbner 18. maj IIHF's årlige kongres. Kommunen betaler, og det ligner ulovlig støtte, mener eksperter.

Om to uger skal der være fest på Københavns Rådhus.

535 gæster fra hele verden sætter sig til bords ved en stor gallamiddag i festsalen i anledning af den officielle åbning af det Internationale Ishockeyforbunds (IIHF) årlige kongres.

Der vil være taler, underholdning og en menu, der afspejler kongerigets kulinariske rigdomme. Kronprinsen kommer. Det samme gør statsminister Lars Løkke Rasmussen, V. Og så selvfølgelig mere end 200 internationale ishockeyledere. Med ganske få undtagelser er alle inviteret med ledsager. 

Regningen for herligheden kommer verdensforbundet imidlertid ikke til at hænge på. Prisen på 775 kroner per deltager, eksklusive drikkevarer, tager Københavns Kommune sig i stedet af, skriver Politiken torsdag. Det fremgår af aktindsigter fra Københavns Kommune, som Politiken har gennemgået.

Men en sådan gallamiddag er over stregen for, hvad kommunale skattekroner kan gå til, lyder det fra flere eksperter. De mener samstemmende, at betalingen af gallamiddagen ligner ulovlig støtte med offentlige midler. 

- Jeg er sikker på, at Mærsk, Vestas eller et fagforbund gerne så Københavns Kommune betale for forplejning og lokaler ved deres kongresser, men det går jo ikke. Man må ikke støtte privat virksomhed på den her måde. Kommunen aflaster jo en privat virksomhed for nogle store udgifter, siger kommunalekspert og chefforsker på DMJX Roger Buch til Politiken.

Professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing er på linje:
- Det her er problematisk set i forhold til kommunalfuldmagten, fordi man må ikke støtte selskaber. I så fald skal Københavns Kommune købe en ydelse, reklameværdi eller lignende, siger han til Politiken. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere