Køb tøj som bland-selv-slik: Populært genbrugsmarked åbner i dag

DGI-byen i København åbner dørene for kæmpe genbrugsmarked, hvor man købe tøj til kilopris.

Der er kamp om tøjet, men kunderne opfører sig ordentligt og hjælper hinanden, fortæller Frederik Madsen fra Hello Vintage. Foto: Hello Vintage

Vintagetøj fra 60-70-80-90'erne i lange baner og til billige penge. Hvis det lyder fristende, er Hello Vintages genbrugsmarked i DGI-Byen på Vesterbro nok lige noget for dig.

Her køber man tøjet efter et helt særligt koncept – nemlig til en kilopris på 200 kroner, uanset hvilke klæder man udser sig. Et kilo tøj svarer cirka til fem stykker tøj. 

- Vi er de eneste i Danmark, der kører med det her koncept, forklarer Frederik Madsen, medstifter af Hello Vintage til TV 2 Lorry.

Læs også Riget druknede i velgørenhed: Nu siger de nej tak til tøj

- Folk synes, det er sjovt at gå på jagt efter det helt rigtige tøj, som man så vejer. Og man kan sagtens købe for mindre end et kilo, man skal bare forestille sig, at det er lige som at købe bland-selv slik, siger han.

02:32

I dag og i morgen er der kæmpe vintagemarked i DGI-byen og du betaler for tøjet efter vægt.

Luk video

Tre tons vintagetøj

Målgruppen er folk fra 15-25 år, og der er tøj til begge køn. Og med hele tre ton vintagekluns indkøbt rundt om i Europa og USA, burde der være grobund for, at alle kan finde et stykke unikt tøj.

- Vi regner med at komme af med cirka halvdelen, så vi forventer, der kommer ’run’ på, lyder forventningen fra Frederik Madsen.

Sådan kan vejningen foregå, så man kan følge med i, hvor meget tøj, man har samlet sammen. Foto: Hello Vintage

Det særlige genbrugsmarked har da også ved tidligere lejligheder været ekstremt populært. Især har tøjmarkedet vundet indpas i Jylland og på Fyn, men i København er interessen også stor.

5000 personer har på Facebook vist interesse for arrangementet, der holder åbent fredag fra klokken 15-19 og lørdag fra klokken 10-16.

Første gang i DGI-byen

Det er første gang, arrangementet holdes i DGI-byen, men det er ikke første gang, Hello Vintage er i København.

Læs også 300 år gammel hat og børnesko gravet op på Nørrebro

- Vi var ved Enghave fire gange sidste år, og det var ret populært, så nu er vi glade for, at vi har fået større lokaler og en mere central beliggenhed. Der er i øvrigt plads til 400 gæster ad gangen i DGI-byen, så der kan godt være lidt kø i starten, oplyser Frederik Madsen.

Han forklarer, at der selvfølgelig kan være kamp om de mest eftertragtede tøjstykker, men at han for det meste oplever en god stemning, hvor folk hjælper hinanden og opfører sig ordentligt.

Indgangen koster 40 kroner. Betaler du for indgang om fredagen, kommer du gratis ind om lørdagen, hvis du blot beholder dit armbånd på.

Hello Vintages genbrugsmarkeder er som regel pænt besøgt. Her er det fra et tidligere marked. Foto: Hello Vintage

Det kan du købe

Hello Vintage oplyser, at følgende varer kan findes på tøjmarkedet.

- vintagekjoler
- USA sweatshirts
- denimjakker
- baskeball jakker
- militær jakker & skjorter
- Tees; retro rocknroll, USA college, basketball, disneyprint
- denim shorts
- sportsjakker
- trenchcoats
- skønne mønstrede strik & cardigans
- skjorter; denim, ternede, silke og vilde print
- Levi's 501 mm
- 60's, 70's, 80's, 90's, 00's fashion
- track jackets
- sports pants

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik