Knivstikkeri udløser beboer-demonstration

Nørrebros borgerinitiativ "Vi ta´r gaderne tilbage" går i aktion efter knivslagsmål i weekenden

Knivstikkeriet fandt sted ved Nørrebro station, og det er også her, dagens protestarrangement gennemføres Foto: Niels Meilvang / Scanpix

"Endnu en tåbelig voldshandling midt i et tæt befolket beboelsesområde".

Sådan beskriver beboerinitiativet "Vi ta´r gaderne tilbage" på Nørrebro i København et knivslagsmål ved Nørrebro Station, hvor en 35-årig polsk mand natten til søndag blev stukket alvorligt med kniv, men som nu er uden for livsfare.

Borgerinitiativet har i de senere år reageret hurtigt i forbindelse med voldsepisoder i den københavnske bydel, og det er også tilfældet denne gang. Derfor inviterer de til en sammenkmomst på stedet for knivstikkeriet og opfordrer deltagerne til at komme med blomster, kaffe og kage.

Det var et skyderi - lige i nærheden af en gruppe børn - for otte år siden, som satte gang i projektet, hvor en gruppe beboere - og ike mindst forældre - gik i gang med de fredelige aktioner, hver gang bydelen blev ramt af voldelige episoder.

-Noget tyder på at det er et opgør blandt bydelens mange gadehjemløse. Men vi er mere optaget af at standse volden, som sådan, og ikke af at gradbøje om det er mere eller mindre alvorligt at bestemte grupper kommer til skade, udtaler Terje Bech fra ”Vi tager gaderne tilbage”

Læs også Slagsmål på togstation endte med knivstik

Dagens protestarrangement finder sted ved fortorvet på Nørrebro station i dag klokken 17.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik