Kiwi-chef efter røveri: Vi har aldrig oplevet noget lignende

Kasseassistenten er nu udskrevet. Gerningsmændene bag det grove røveri er stadig på fri fod.

Røveriet skete i Kiwi på Amager torsdag aften. Foto: alarm112danmark.dk

Under et usædvanligt groft røveri mod Kiwi-forretningen på Uplandsgade på Amager i København torsdag aften blev der kastet salmiakspiritus på mandlig kasseassistent.

Medarbejderen, der er 28 år, er uden for livsfare og er nu udskrevet fra sygehuset. Han blev kørt til observation i nogle timer og fik skyllet øjnene, men der var ikke sket nogen skade på øjnene. 

I første omgang lød meldingen, at der var tale om syre, men Københavns Politi oplyser fredag til TV 2 Lorry, at det var salmiakspiritus, der er et ætsende basisk kemikalie, som fremkalder forbrændinger på huden og irritationer af luftvejene. 

Kiwi overvejer sikkerheden i butikkerne

Den anden medarbejder, der var på arbejde i forretningen torsdag aften, blev hentet af sine forældre og kørt hjem. Begge vil  i den kommende tid få psykologhjælp og samtaler med butikschefen. 

Forretningen åbnede fredag klokken 8.00 som vanligt, efter at personalet havde været samlet i butikken, fortæller Carsten Hansen, der er direktør for Kiwi til TV 2 Lorry.

Han er rystet over røveriets brutalitet. 

- Vi har selvfølgelig været udsat for røverier, men vi har aldrig været udsat for noget lignende, og det håber vi aldrig, vi skal opleve igen, siger han.

Kiwi-kæden overvejer nu, om man skal stramme op på sikkerheden i butikkerne.

- Når nogen aver noget så tåbeligt, er det svært at gardere sig imod, men sikkerhedsafdelingen evaluerer nu hændelsen for at finde ud af, om de skal lave andre foranstaltninger i fremtiden, siger Carsten Hansen. 

Læs også To Kiwi-røvere efterlyses: Her er signalementet

Politiet har udsendt signalement

Gerningsmændene er stadig ikke fundet.

Københavns Politi har fredag formiddag udsendt en efterlysning af røverne, der ifølge Kiwi slap af sted med 2.600 kroner. 

Københavns Politi har sikret en del tekniske spor på stedet, som man er ved at undersøge nærmere og har ikke yderligere kommentarer til sagen. 

Har du set noget i området omkring Kiwi på Amager? Kontakt Københavns Politi på 114.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik