Kirkernes Roskilde Festival: Himmelske Dage i København

Alle sejl er sat, når kirkefestivalen fra i dag og frem til søndag afvikles i hovedstaden

Har du gjort noget syndigt? Eller har du bare brug for at læsse af - tale om dine problemer. Så kan du i disse dage gøre det på Rådhuspladsen i København, hvor en skriftemoder eller skriftefader vil lytte til dig i en nyindrettet skriftestol, der er sat op på pladsen.

Skriftestolen er bare et af de mange - rigtig mange - arrangementer og tiltag, der markerer, at den kirkelige festival - Himmelske Dage - i de næste fire dage afvikles i København.  Himmelske dage er et led i danske kirkedage, der siden 1969 er blevet afviklet hvert tredje år rundt om i landet, og nu er turen altså kommet til København.

-Formålet er blandt andet at skabe rammer om samtaler - alt det væsentlige i livet. Det behøver ikke bare handle om tro, men også om etik - hvordan er det at være menneske, hvordan forholder man sige til andre religioner, klimaforandringer - de store emner. Mange vil gerne snakke om den slags, men mangler et sted eller en ramme til at gøre det. Og så er det en fest - vi vil holde en sjov festival, fortæller Mia Rahr Jacobsen, der er projektleder i Himmelske Dage og til daglig sognepræst i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro i København.

Hun er overbevist om, at københavnerne vil tage godt imod arrangementet. Tidligere har natkirker været en succes.

-Og Himmelske Dage giver samme mulighed som natkirkerne for at snuse til det kirkelige på en uforpligtende måde, siger hun.

Arrangørerne håber på, at op imod 30.000 menesker vil lægge vejen forbi et af de mange arrangementer.

 

Det kan du opleve på Himmelske Dage

 

 

 

Der er meget mere på programmet end det, du kan læse i boksen herover. Se det fuld program på festivalens hjemmeside her.