Kirkegård gør klar til hundredtusindvis af besøgende

Også i år forventes de japanske kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård at blive et enormt tilløbsstykke.

Forårets komme betyder endnu engang, at københavnernes foretrukne epicenter for instagram-selfies modtager et hav af besøgende.

Intet mindre end 150.000 mennesker besøgte Bispebjerg Kirkegård i april måned sidste år.

Alle kom de for at se de små, lyserøde blomster på de japanske kirsebærtræer, som gennem årene er blevet et af Københavns mest berømte forårstegn.

Også i år forventes kirsebærtræerne at blive et kæmpe tilløbsstykke i de tre til fire uger, hvor træerne er i blomst. Kommunen er derfor allerede nu ved at gøre kirkegården klar til de mange besøgende.

- Vi sætter ind med ekstra bænke, toiletter og affaldskurve, og nogle af kirkegårdens medarbejdere vil fungere som guider i området ved kirsebæralléen. Desuden sætter vi skilte op og sørger for, at der bliver spærret af ved kapellet, som ligger ret tæt på alléen, siger Christina Dam-Andersen, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

(Artiklen fortsætter under tv-indslaget)

Snart blomstrer kirsebærtræerne. Hør mere i dette indslag.

Vis hensyn

Der bliver dels sat skilte op, som viser vej til kirsebæralléen, men der kommer også skilte, som opfordrer kirsebærgæsterne til at vise hensyn og huske på, at der dagligt foregår begravelseshandlinger på kirkegården, og at de befinder sig midt iblandt pårørende, der kan være i dyb sorg.

- De seneste par år har vi desværre haft en del episoder, hvor folk har været så begejstrede over kirsebærtræerne, at de fuldstændig har glemt, hvordan man normalt opfører sig på en kirkegård.

- Det er for eksempel ikke i orden at slå sig ned med tæpper og picnickurv oven på andre menneskers gravsteder, og det er heller ikke i orden at stille sig op som tilskuere til en urnenedsættelse. Vores medarbejdere er til stede og minder folk om at tage hensyn, men jeg vil også gerne opfordre folk til selv at tænke over deres adfærd, inden de besøger kirsebæralléen, siger Christina Dam-Andersen. 

Når kirsebæralléen i år begynder at springe ud allerede her i slutningen af marts, sker det flere uger tidligere end sidste år, hvor alléen var lidt forsinket på grund af de iskolde temperaturer i februar-marts i 2018.

Træerne blomstrer i tre til fire uger og kulminerer i uge to og tre i april, hvor alléen står i fuldt flor, inden de begynder at afblomstre.

Fakta

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

25_seconds

playHenriette laver kjoler af sengetøj: "Næste generation skal lære at reparere deres ting"

Artikelfoto 01

playSørens coronaprojekt stak helt af: Nu kommer Jytte Abildstrøm og Bjarke Ingels på besøg

Farverigevilla

playFarveglad familie har lilla køkken: ”Mange tænker sikkert, at her er en voldsom rodebutik"

seddel

Danmarkshistoriens første pengeseddel kan nu blive din

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere