Kim har ventet 23 år på at komme forrest i paraden: Det er en fest

Kim er den eneste der får lov til at pynte Regnbuepladsen op med strikketøj. I år har han også fået æren af at være forrest i Pride paraden. En ære han har ventet på i 23 år.

Kim har de sidste seks år som den eneste fået lov til at pynte Regnbuepladsen op med strikning rundt om bænkene og den ikoniske pride-stang. Foto: Karoline Daae - TV 2 Lorry

For Kim Vegge Pedersen er Priden ikke blot en weekend med god musik og en flot parade. 

Det er et event, han ser frem til hele året. 

Hvert år har han nemlig som den eneste fået lov til at pynte den ikoniske Regnbueplads på Rådhuspladsen op med strikketøj rundt om bænkene og på Pride-stangen. 

Men i år har han også fået den store ære at være forrest under Priden.

01:31

Foto: Karoline Daae - TV 2 Lorry

Luk video

En fest af en anden verden

Kim Vegge Pedersen er spastisk lammet og kører derfor rundt på sin minicrosser hele tiden. 

Crosseren er i dagens anledning pyntet med regnbuestrik på sidespejlene og bagpartiet af crosseren. 

Men derudover kan man også se en del reklame for det store Copenhagen World Pride 2021. 

Og netop på grund af Kims store entusiasme og markedsføring for dette arrangement har han fået æren af at køre forrest til paraden i år. 

En ære han har ventet på i 23 år.

- Det har jeg glædet mig længe til, og nu sker det så. Jeg tror, det bliver en fest af en anden verden at få lov til at prøve det, fortæller Kim Vegge Pedersen. 

Hvad der kommer til at ske med crosseren i 2021, er dog stadig uvist. 

- Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske med min crosser til den tid, men jeg skal nok finde på noget, der bliver sjovt og festligt, det er jeg sikker på, lyder det fra Kim Vegge Pedersen. 

Kim er efterhånden en kendt person til Priden, og der er også blevet lavet dokumentarfilmen "Kim" om ham, som instruktørene Søren Jørgensen og Rune Buch vandt en AXGIL-statuette for.

Karen Margrethe hjælper hvert år Kim med at sætte strikket på bænkene og stangen. I år har hun også strikket til to af de tre bænke. Foto: Karoline Daae - TV 2 Lorry

Strikketøjet pynter regnbuepladsen

Rundt om bænkenes rygge og på den famøse regnbuestang kan man tirsdag til søndag i Prideugen se Kim's strikketøj hænge flot op og pynte på pladsen. 

- Jeg er den eneste, der har fået lov til at pynte regnbuestangen. Det er vi meget glade for, at Københavns Kommune har sagt ja til, under de forudsætninger, at det bliver i regnbuefarver, siger Kim Vegge Pedersen.

Kim har fået hjælp af veninden Karen Margrethe til at strikke de otte meters strikketøj, der hænger rundt om de tre bænke på Regnbuepladsen. 

De har sammen hængt strik på Regbuepladsen de seneste seks år. 

- Der har været nogle i tidens løb, som har forsøgt at bruge stangen som en pole-stang, men det er ikke altid lykkedes, siger Kim Vegge Pedersen og fortsætter: 

- Det giver altid noget humor at lave noget sjov og spas. Man skal have noget gang i gaden, og det får vi her under Priden, slutter han. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik