Kendte komikere køber Comedy Zoo

En række danske komikere overtager københavnsk stand-up-klub.

Danmarks vel nok mest kendte legeplads for stand-up komikere får nye ejere. Comedy Zoo i København skifter hænder og erhverves af en række kendte komikere.

Det drejer sig om komikerne Michael Schøt, Thomas Hartmann, Dan Andersen, Anders Fjelsted og Torben Chris, der sammen med den tidligere bestyrer Martin Andersen har købt beværtningen på Knabrostræde i det indre København. 

- Vi kan slet ikke få armene ned. Det er en drøm at få lov til at eje den klub, hvor man har optrådt, siden man var helt ny i gamet. Stedet har en helt specielt plads i vores hjerter, fordi vi alle sammen har optrådt på stedet så mange gange, siger komiker og ny medejer, Dan Andersen.

Mindre corporate, mere klubhus

quote Det er en drøm at få lov til at eje den klub, hvor man har optrådt, siden man var helt ny i gamet. Stedet har en helt specielt plads i vores hjerter.

Komiker Dan Andersen

De fem komikere og bestyreren overtager fra den 4. marts ejerskabet fra bookingbureauet Funny Business Inc.

- Det er ikke klædeligt, at et bookingbureau ejer et spillested. Det gav nogle problemer, fordi nogle komikere hørte under et andet bureau og derfor ikke kunne optræde på Comedy Zoo. Vi skal bringe stedet tilbage til rødderne og gøre det til komikernes og publikums eget sted, siger Torben Chris.

Den nye gruppe af ejere drømmer om at gøre stedet til et mindre formelt spillested, hvor nye idéer og koncepter kan afprøves.

- Vi vil selvfølgelig fortsætte med at drive stedet i den stil, der allerede er lagt, men knapt så corporate og mere klubhus-agtigt. Vores mål er at gøre det endnu federe for publikum, men også for komikerne, siger Dan Andersen.

Torben Chris og Thomas Hartmann (th) trækker sammen med fire kollegaer i arbejdstøjet og overtager Comedy Zoo.
Torben Chris og Thomas Hartmann (th) trækker sammen med fire kollegaer i arbejdstøjet og overtager Comedy Zoo.
Foto: Andreas Beck - Ritzau Scanpix

Hat og briller og fem millioner kroner

Det bliver den nuværende barchef Martin Andersen, der skal stå for den daglige drift at det nye Comedy Zoo, mens de fem komikere bliver en slags partnere. 

Gruppen har betalt et beløb i omegnen af fem millioner kroner for stedet.

Spørgsmålet, der trænger sig på, er, om fem komikere og en barchef kan kaste sig ind i et foretagende, uden det ender i fis og ballade. 

- Det kommer jo nok til at gå op i hat og briller. Det har det allerede gjort på møderne indtil videre, men på en god måde. Vores møder er nok ikke så kedelige som så mange andres møder, fortæller Torben Chris.

- Selvom vi på scenen kan virke umodne, så er vi alle ansvarlige mennesker, og vigtigst af alt, så er vi gode venner privat. Så jeg glæder mig enormt meget, siger Dan Andersen.

Vælger man at besøge stedet i fremtiden, skal man heller ikke blive overrasket, hvis man finder en af komikerne bag fadølsanlægget. Indtil barchefen verfer dem væk.

- Vi har da tænkt, at vi også skal stå i baren. Men det bliver barchefen nok ærligt talt træt af i længden, siger Dan Andersen og griner. 

- Man kommer nok nærmere til at se os stå på den modtagende side af baren og drikke fadøl. Lidt ligesom vi plejer at gøre, fortæller Torben Chris.

Comedy ZOO åbnede i 1993 i Boltens Gaard, og i 1998 flyttede klubben til dens nuværende placering i det gamle Delta Bio, hvor den i år altså kan fejre 20 års jubilæum.