Kendt museum jubler: Har lige slået rekord

Antallet af besøgende slog sidste år rekord på Glyptoteket i København.

2018 var et godt år for Glyptoteket.

I 2017 besøgte 410.160 gæster museet, og det tal er nu slået med knap 39.000, hvilket skriver 2018 ind i museets historie som det bedst besøgte år nogensinde.

Det skriver Glyptoteket i en pressemeddelelse.

Museets hidtidige besøgsrekord blev sat i 2011 med 421.012 besøgende.

- I 2018 præsenterede vi tre store særudstillinger, der hver især trak mange gæster til museet. Vi lagde ud med Farao. Magtens ansigt, fulgte op med 'Beriget & Beruset' og sluttede året af med 'Odilon Redon. Into the Dream'. Et særkende ved alle udstillingerne er, at de er funderet i en stræben efter originalitet og høj faglighed. Samtidig har vi eksperimenteret med nye måder at formidle kunsten på. Det er godt at se, at gæsterne kvitterer for denne indsats, siger direktør for Glyptoteket, Christine Buhl Andersen, i pressemeddelelsen.

Tilbage i efteråret sidste år blev 500 eksklusive ure fra hele verden udstillet på Glyptoteket i København. Her kan du se et indslag om klenodierne.

I 2018 implementerede museet en ny strategi, der blandt andet lægger stor vægt på formidling.

Det har betydet, at der i 2018 blev præsenteret flere forskellige måder at inkludere lyd i udstillingerne, herunder et lydspor til 'Beriget & Beruset', hvor man kunne deltage i en romersk festmiddag og lydspots i Into the Dream, der supplerede de udstillede værker med fortællinger og musik.

Derudover har museet i 2018 haft et tætpakket aktivitetsprogram, der med deltagelse af bl.a. kunstnere, samfundsdebattører, videnskabsfolk og musikere, har sat både udstillingerne og museets samlinger og historie i perspektiv.

Museet har sent åbent hver torsdag, og her har museets såkaldte Slow-aftener trukket mange gæster med temaer som for eksempel ”det dyriske”, ”fråds” og ”drømme”.

Her kan du se indslag fra forrige år, da en stor skulptur skulle renses på museet.

I februar deltog Glyptoteket i Københavns lysfestival med designeren Henrik Vibskovs performance 'Please analyze, volumize, moisturize me'.

Under festivalen Pride var der fokus på antikkens alsidige kærlighedshistorier med et velbesøgt litteraturarrangement, hvor skuespiller Ellen Hillingsø læste op af den græske lyriker Sapphos digte.

Skoleferierne har budt på aktiviteter for børn, der f.eks. i efterårsferien kunne bygge luftballoner alá Odilon Redons drømmebilleder.

- Vi arbejder målrettet med at gøre både særudstillingerne og de permanente samlinger aktuelle og relevante gennem både formidling og de aktiviteter, vi har i huset. Det handler om at finde og fremhæve de originale vinkler, der kan aktualisere kunsten og kulturen. I Farao. Magtens Ansigt, så vi på magt, i Beriget & Beruset var der fokus på luksus og dannelse og i Odilon Redon. Into the Dream var det forholdet mellem drøm og virkelighed, der var på spil, siger Christine Buhl Andersen.

Museets strategi gælder for årene 2018-2020 og arbejdet med at udvikle formidlingen, samt et øget fokus på at arbejde med særudstillinger, der kan sætte museets samlinger ind i nye perspektiver, fortsætter de kommende år.

I 2019 byder museet på endnu flere store særudstillinger: Perfect Poses?, Pierre Bonnard. The Colour of Memory og Vejen til Palmyra, der alle tager fat i vidt forskellige dele af husets store samling af værker og kombinerer dem med indlån fra andre museer samt ny forskning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

loft

Anne købte lejlighed med ekstraordinært loft - nu giver hun det væk

Plejehjemsklovn1

playCirkusklovne måtte ikke optræde. Så lejede de en lift og steg til vejrs

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere