Kendt kunstner udsmykker terapirum til børn af misbrugere

Kunstneren HuskMitNavn har udsmykket organisationen TUBA's lokaler, hvor unge får terapi efter en barndom med forældre, der er misbrugere.

Foto: HuskMitNavn

Foto: HuskMitNavn

Foto: HuskMitNavn

Foto: HuskMitNavn

Foto: HuskMitNavn

1 af 5

Der er ingen vægmalerier af en fuld far på bænken.

HuskMitNavn, kunstner

Når unge banker på døren hos organisationen TUBA, er det fordi de søger rådgivning og terapi, fordi deres forældre er alkohol- eller stofmisbrugere.

  Foto: HuskMitNavn

Indtil nu har væggene hos TUBA på Vesterbro været hvide, men i løbet af 2017 er væggene blevet gradvist mere farverige og finurlige. 

TUBA fik i maj en pose penge fra Statens Kunstfond til kunst, der skal bryde tabuer. Og de penge brugte organisationen på at få graffiti-kunstneren HuskMitNavn til at udsmykke væggene i gangene og i terapirummene.

- Han har forholdt sig aktivt til, hvad det er for noget arbejde, vi laver, og hvad det er for nogle mennesker, vi arbejder med. Det er gjort på en enormt respektfuld måde, siger landsleder, Henrik Appel. 

Læs også Årelang venteliste på hjælp til børn af misbrugere

  Foto: HuskMitNavn

Ingen fuld far på bænken

Malerierne forestiller mennesker og pryder væggene i hele huset på Vesterbro. På et af malerierne ligger en dreng og hviler sig i en kæmpe hånd, mens man på et andet ser en person med kæmpe ører lytte til en anden.

Det føles som et sted, der skaber overskud, og derfor skal væggene ikke bare være hvide klinikvægge.

HuskMitNavn, kunstner

Kunstneren HuskMitNavn har bevidst undgået triste motiver, og i stedet prydet væggene med farver, skriver han til TV 2 Lorry i en mail: 

- Jeg har fokuseret på det positive, man kan få ud af at gå i terapi, og ikke hvorfor man gør det. Der er ingen vægmalerier af en fuld far på bænken, skriver han og fortsætter:

Læs også Hjælp til alkoholiker-børn: TUBA åbner afdeling i Hillerød

- Jeg har ønsket at bidrage med nogen livsglade billeder, der understøtter den stemning, der er på TUBA. Det føles som et sted, der skaber overskud, og derfor skal væggene ikke bare være hvide klinikvægge, skriver han.

  Foto: HuskMitNavn

Statens Kunstfond gav 150.000 kroner til vægmalerierne.

Glade unge

Inde i et af terapirummene, hvor stolene står i en rundkreds og venter på de unge, er der også malet stole på væggene, men de har fået små ansigter. 

- De unge er enormt glade for det. Og det er jo det vigtigste, hvad de unge synes, siger landslederen. 

Her ses t-shirten med HuskMitNavn's motiv på. Foto: TUBA

Motivet med drengen, der hviler sig i en stor hånd, har HuskMitNavn doneret til TUBA, som nu bruger det på en t-shirt, som man kan købe for at støtte organisationen.

- T-shirts har jeg lavet, så motivet kan blive båret rundt af folk, og som derved spreder budskabet om, at der eksisterer et godt tilbud til børn af misbrugsforældre. Der sidder mange børn og unge rundt om i landet som har brug for hjælp og støtte, skriver HuskMitNavn til TV 2 Lorry.

TUBA rådgiver unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op med forældre, der er misbrugere. TUBA har afdelinger i hele landet og på Sjælland kan du finde organisationen i København, Helsingør, Stevns, Hvidovre og Hillerød.

Se flere af vægmalerierne her

  Foto: HuskMitNavn

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?