Kendt kunstner klar med overraskelse til ny Tivolisæson

Når Tivoli i morgen åbner for sommersæsonen, bliver det med rekord mange nyheder. Den seneste i rækken er en farverig lampe-serie fra Olafur Eliasson.

Ventetiden er slut, og i morgen begynder endnu en sæson i Tivoli. I år bliver sæsonen ekstra speciel, for Tivolis 2017 sommersæson bliver med rekord mange nyheder.

Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, som også har tegnet Cirkelbroen i Københavns Havn, har skabt en serie lamper til Tivoli under navnet Sun Light Swarm også kaldet Little Sun Lyssværm.

quote Poul Henningsen er en af de store designere, der har tegnet lamper til Tivoli, og med Olafur Eliassons lampe lægger vi nye længder til den tradition.

Lars Liebst, Adm. Direktør, Tivoli

Sun Light Swarm består af 33 farverige lamper, der vil svæve mellem træerne langs Tivoli Søen og forhåbentligt skabe fornøjelse og imponere gæsterne, som den københavnskefødte kunstner er kendt for at gøre.

- Tivolis historie er fuld af fremragende belysning og design. Poul Henningsen er en af de store designere, der har tegnet lamper til Tivoli, og med Olafur Eliassons lampe lægger vi nye længder til den tradition, siger adm. Direktør i Tivoli, Lars Liebst i en pressemeddelelse.

Lamperne er skabt af to ens bronzerammer og én type glas, men vil alligevel skifte farve, når man passerer dem. Det skyldes, at glasset er dikromatisk og dermed filterer visse bølgelængder af lys og reflekterer andre.

quote Op gennem historien har Tivoli brugt lys til at skabe en magisk stemning, hvor drøm og virkelighed smelter sammen. Tivoli er et sted, der appellerer til kreativiteten og fantasien.

Olafur Eliasson, Kunstner, Little Sun Light Swarm

Alle lamperne indeholder naturligvis LED-pærere, der vil skabe en mangefarvet lyssværm, som også vil kunne ses fra H.C. Andersens Boulevard. Little Sun er desuden en social virksomhed, der ønsker at bringe ren, pålidelig og billig energi til de 1,1 milliarder mennesker i verden, der lever uden el-forsyning.

- Op gennem historien har Tivoli brugt lys til at skabe en magisk stemning, hvor drøm og virkelighed smelter sammen. Tivoli er et sted, der appellerer til kreativiteten og fantasien, siger manden bag det hele, Olafur Eliasson.

Allerede fra i morgen kan gæsterne glæde sig til den nye sæson nummer 175 i Tivolis historie, som udover lamperne har en lang række andre nye oplevelser klar til gæsterne. 

Rutschebanen Dæmonen byder på skandinaviens første Virtuel-reality-oplevelse, og et 375m2 stort eksotisk Orangeri med plamer og musikscene står færdigt. Derudover kommer der dobbelt så mange fyrværkerishows, ligesom haven fra i morgen byder på et nyt stort påsketema med bl.a. 3000 påskeliljer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere