Kender du heller ikke din nabo? Nu skal vi ruskes sammen

Foreningen Fællesskab på Tværs står bag et nyt initiativ på Nørrebro, som skal være med til at nedbryde barrieren mellem sociale grupper.

Nørrebrohallen åbnede i dag dørene i fællesskabets tegn og bød alle samfundsgrupper velkommen til et ambitiøst socialt arrangement.

Arrangementet hedder 'Ligheder på tværs af forskelle', og det skal være med til at nedbryde barrierer mellem sociale grupper og skabe en større sammenhængskraft i København.

- Vi kæmper for, at vi bliver bedre til at møde hinanden. At vi bliver bedre til at møde folk, også dem der måske ser underlige eller anderledes ud, siger Thorbjørn Lautrop Nielsen fra Frivilligcenteret Vesterbro, en af foreninger bag.

Deltagerne kunne kaste sig over alt fra brætspil og tøj-bytte-marked til sylteværksted. Alt var gratis. 

- Jeg håber på at møde nogle, som jeg har noget tilfælles med, og som jeg måske ikke vidste, at jeg havde noget tilfælles med.  Det kunne være fedt, hvis min nabo var her, for ham ved jeg ikke, hvem er, siger Amalie Damm der bor på Vesterbro og var en af deltagerne.

Initiativrige kræfter

Bag arrangementet står en række foreninger og organisationer, hvoraf størstedelen er frivillige, og de har slået sig sammen i en ny forening med navnet Fællesskab Nu.

Foreningen vil udvide det københavnske fællesskab. og arrangementet er det første, der skal hjælpe det på vej.

- Hvis vi bliver bedre til at mødes, bliver vi også bedre til at åbne os og lukke flere ind i vores fællesskaber. Det mener vi også vil gøre København bedre, siger Thorbjørn Lautrop Nielsen.

Fælles for de arrangerende foreninger og organisationer i Fællesskab Nu er, at de har et socialt sigte og arbejder ud fra en målsætning om at få udsatte mennesker med ind i fællesskaber gennem et aktivt og imødekommende foreningsliv.

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere