Kender du heller ikke din nabo? Nu skal vi ruskes sammen

Foreningen Fællesskab på Tværs står bag et nyt initiativ på Nørrebro, som skal være med til at nedbryde barrieren mellem sociale grupper.

00:59

Nørrebrohallen åbnede i dag dørene i fællesskabets tegn og bød alle samfundsgrupper velkommen til et ambitiøst socialt arrangement.

Arrangementet hedder 'Ligheder på tværs af forskelle', og det skal være med til at nedbryde barrierer mellem sociale grupper og skabe en større sammenhængskraft i København.

- Vi kæmper for, at vi bliver bedre til at møde hinanden. At vi bliver bedre til at møde folk, også dem der måske ser underlige eller anderledes ud, siger Thorbjørn Lautrop Nielsen fra Frivilligcenteret Vesterbro, en af foreninger bag.

Deltagerne kunne kaste sig over alt fra brætspil og tøj-bytte-marked til sylteværksted. Alt var gratis. 

- Jeg håber på at møde nogle, som jeg har noget tilfælles med, og som jeg måske ikke vidste, at jeg havde noget tilfælles med.  Det kunne være fedt, hvis min nabo var her, for ham ved jeg ikke, hvem er, siger Amalie Damm der bor på Vesterbro og var en af deltagerne.

Læs også Kandidat delte gratis gavekort ud: Nu trækker hun sig

Initiativrige kræfter

Bag arrangementet står en række foreninger og organisationer, hvoraf størstedelen er frivillige, og de har slået sig sammen i en ny forening med navnet Fællesskab Nu.

Foreningen vil udvide det københavnske fællesskab. og arrangementet er det første, der skal hjælpe det på vej.

- Hvis vi bliver bedre til at mødes, bliver vi også bedre til at åbne os og lukke flere ind i vores fællesskaber. Det mener vi også vil gøre København bedre, siger Thorbjørn Lautrop Nielsen.

Fælles for de arrangerende foreninger og organisationer i Fællesskab Nu er, at de har et socialt sigte og arbejder ud fra en målsætning om at få udsatte mennesker med ind i fællesskaber gennem et aktivt og imødekommende foreningsliv.

Læs også Beboere på Nørrebro: Vi flytter ingen vegne!

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik